Kjøttboller i tomatsaus
Hovedrett Kakeboka

Kjøttboller i tomatsaus

Etter å ha vært tom for ideer (idetom…), noen dager, måtte jeg ty til en oppskriftsbok for å finne lørdagens middag. Poteter står ikke så ofte på menyen her i huset, vi hadde derfor fortsatt noen poteter igjen etter jul, så for å unngå å kaste disse, måtte det bli noe som passet til potetmos.

Jamie Olivers The Naked Chef ble gjennomsøkt for noe som fristet. Jeg lot meg inspirere av hans kjøttboller i tomatsaus.

Til tomatsausen brukte jeg

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 1 løk
  • 1 toppet ss oregano
  • 3 bokser hakkede tomater
  • 1 ss tomatpure
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl rødvin
  • 30 gr soltørkede tomater (i olje)
  • Du trenger også 2 håndfuller basilikum, 40 gr revet parmesan og 120 gr revet mozarella til toppingen

Tomatsausen ble kokt i en time, så mens den kokte, lagde jeg kjøttbollene.

Til ca 40 kjøttboller brukte jeg

  • 1200 gr karbonadedeig
  • 4 toppede ss griljermel
  • 2 toppede ss oregano
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chili
  • 2 eggeplommer
  • 60 gr spinat (kuttet med stavmikser)
  • salt og pepper

Form kjøttbollene, og stek dem før de has i en ildfast form. Hell tomatsausen over kjøttbollene, og topp deretter det hele med 2 håndfuller basilikum, revet parmesan og mozarella. Dette ble deretter stekt i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Jeg serverte det med hjemmelaget potetmos, men dette er jo også godt til spaghetti :)

 

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

 

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar