kjottboller-i-tomatsaus
Hovedrett Kakeboka Pasta

Kjøttboller i tomatsaus

Opptaksboksen til TVen er full av matprogrammer som jeg har tatt opp. Her om dagen gikk jeg igjennom noen av dem, og jeg lot meg inspirere av Jamie Oliver og hans entusiasme over kjøttbollene sine. Kjøttboller var det lenge siden vi har hatt til middag, men ikke nå lenger…

Mine 17 kjøttboller er lagd av

  • 400 g kjøttdeig (skulle bruke karbonadedeig, men tok feil i butikken…)
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • salt – ønsket mengde
  • Basilico (eller det krydderet du liker)

Bland alt godt. Bruk gjerne engangshansker i prosessen.
Om du er usikker på mengde salt og ev. annet krydder, kan det være lurt å steke en liten smaksprøve av den ferdigblandede kjøttdeigen i en stekepanne før du fortsetter.

Form kjøttboller, legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Størrelsen på bollene du lager, avgjør mengde boller og hvor lang steketid. Det kan derfor være lurt å sjekke bollene underveis.

Tomatsausen er enkel – enkel og god

  • 1 finhakket rødløk
  • 4 finhakkede fedd hvitløk
  • 5 ss olivenolje
  • 2 bokser hakkede tomater (totalt 800 g)
  • 1 ss sukker
  • salt – ønsket mengde

Stek løk og hvitløk i olivenoljen til dette er blankt. Ha i tomatene og sukker. Kok dette i 20 minutter. Mos med stavmikser og smak til med salt.
Serveres med ønsket type spaghetti eller annen pasta.

Kjøttboller i tomatsaus

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar