kjottboller-i-paprikasalsa
Hovedrett Kakeboka

Kjøttboller i paprikasalsa

Vi matbloggere har en månedlig oppskriftsutfordring gående, og denne måneden er temaet; En feiring av syriske mattradisjoner. Det er Vidar som skriver Et kjøkken i Istanbul som har ansvaret denne måneden. Vanligvis slenger jeg meg på en utfordring med en gang, men da jeg har vært syk hele denne måneden, har motivasjonen for å finne på nye ting ikke vært på topp. Nå er november snart over, og med denne oppskriften rekker jeg så vidt å få vært med i utfordringen.

Om den er av syrisk art? Vel, jeg var neimen ikke sikker på hva jeg skulle lage, men etter å ha vært inne på siden til Vidar, fikk jeg lest meg til litt om hva som brukes i et syrisk kjøkken. Dette ble syrisk kjøkken a’la Tove. Planen var også å ha i spisskummin fordi jeg leste at dette er et krydder som ofte brukes, og jeg var sikker på at jeg hadde det i skapet, men den gang ei. Det ble altså salsa uten spisskummin.

Paprikasalsaen ble lagd av

  • 6 tomater
  • 4 røde paprika
  • 5 store fedd hvitløk
  • 1 rød løk
  • 1 rød chili med frø
  • 1 potte koriander
  • 1 pk (290 g) små røde linser fra “go green”
  • 2 ss sukker
  • smak til med salt
  • 0,5 dl olivenolje

Alt foruten koriander, linser, sukker og salt kjøres/kuttes med foodprosessor til ønsket størrelse på bitene.
Hell vannet av linsene. Klipp/kutt korianderen.
Alt foruten saltet has i en kjele. Dette skal putre i 30 minutter.

Mens salsaen putrer lager du kjøttbollene.

Kjøttbollene ble lagd av

  • 800 g økologisk kjøttdeig
  • 1 potte koriander (klipp/kutt i biter)
  • 1 egg
  • 3 ss olivenolje
  • salt
  • pepper
  • hvitløkskrydder

Knas godt sammen. Før du steker kjøttbollene kan det være lurt å steke en liten bit av kjøttdeigen for å se om du er fornøyd med smaken.
Lag boller. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem på 200 grader i ca. 10 minutter. Størrelsen på bollene avgjør steketiden. Ta ut en bolle og sjekk om den er ferdig.

Spar litt koriander til toppen av retten.
Dette smakte fortreffelig i pitabrød med litt creme fraiche på toppen.

kjottboller-i-paprikasalsa

kjottboller-i-paprikasalsa

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar