Jeg har prøvd meg på kjeks, og synes selv disse ble ganske gode.
Men, som alltid synes jeg det er ganske greit med andres tilbakemeldinger også. Dermed fikk jeg eldstemann i huset (han som liker cookies veldig godt) til å prøve. Velvillig gikk han med dette, men tilbakemeldingen var at disse var ganske tørre… Joda, kjeks er tørre :)
Selv om de var tørre som kjeks…, var de gode på smak, og derfor velger jeg å dele dem med dere, men liker du cookies med sjokolade og annet godt inni, kan disse kanskje bli litt kjedelige. :)
Til 30 kjeks i størrelsen 7 cm i diameter brukte jeg
- 100 g romtemperert smør
- 100 g brunt sukker
- 1 egg
- 100 g mel
- 150 g potetmel
- frø fra 1/2 vaniljestang
Smør og sukker piskes. Ha deretter i egg, mel, potetmel og vaniljefrø. Blandes godt. Sett kaldt til deigen har blitt hard.
Kjevle ut med potetmel og trykk ut ønsket form og størrelse.
Kjeksene ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 12 minutter.
2 kommentarer
mayK
1. oktober 2015 at 15:02Enkle kjeks er nydelig godt til en kopp kaffe eller te.
I gruppen av enkle/»tørre» kjeks er min favoritt Skotsk Shortbread, – hvor det kun brukes smør,sukker, og mel/rismel/maizenna. Måtte lete litt før jeg fant riktig oppskrift, men verdt der da de smelter i munnen..
Tove Holter
3. oktober 2015 at 14:41Takk for forslag til gode kjeks, May. :)