Karrikylling
Hovedrett Kakeboka

Karrikylling med snurrebrød

Da alle i familien er glad i indisk mat, var det på tide å lage noe velsmakende i den kategorien igjen. Søndagsmiddagen ble derfor karrikylling.

Siden oppskriften ble til mens jeg lagde maten, var det jo ingen oppskrift å følge. Dette kan av og til resultere i at jeg glemmer å bruke ingredienser jeg har kjøpt. Dette skjedde i dag, men det ble godt, selv om jeg glemte å ha i eplet jeg hadde kjøpt…

Til 6 porsjoner, og kanskje litt til, brukte jeg

  • 8 kyllingfileter (i biter)
  • 2 gulrøtter (i biter)
  • 2 persillerøtter (i biter)
  • 7 jordskokker (i biter)
  • 20 cherrytomater (deles i to)
  • 1 liter vann
  • 3 terninger kyllingbuljong
  • 2 dl fløte
  • 1 dl fløte til utrøring av maizena
  • 7 toppede ts maizena
  • karri og salt

Jeg stekte kyllingfileten litt før jeg hadde alt i en gryte. Vent med den utrørte maizenaen til det gjenstår 5 minutter av koketiden. Etter tidligere tilbakemeldinger på krydringen min, valgte jeg å bruke mye karri (i mine øyne). Det viste seg at det ble en helt perfekt mengde.

Jeg lot dette koke i ca 25 minutter før jeg hadde i den utrørte maizenaen. Deretter lot jeg det koke i ca 5 minutter til. Så smakte jeg det til med salt til slutt.

Dette ble servert med ris og spinat, samt snurrebrød lagd av butterdeig som du finner fremgangsmåten til her.

Karrikylling med snurrebrød

Karrikylling med snurrebrød

Karrikylling med snurrebrød

Karrikylling med snurrebrød

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar