fbpx
Kanelsnurr med smuldretopp - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter
Bakeboka Gjærbakst Kanelsnurr Søt gjærbakst

Kanelsnurr med smuldretopp

Kanelsnurr med smuldretopp ser ikke så veldig innbydende ut, men ikke la deg lure av det. Disse ble kjempegode.

Jeg brukte oppskriften til disse kanelsnurrene med karamell på toppen, og så byttet jeg ut den med smuldretoppen fra denne blåbærpaien. En skikkelig vinnerkombinasjon.

Jeg brukte ikke opp all smuldredeigen, så i oppskriften nedenfor har jeg redusert mengden ut fra deg jeg endte opp med å bruke.

Deigen til disse 16 kanelsnurrene er laget av

  • 450 g mel
  • 80 g sukker
  • 1 ss kanel
  • 1 klype salt
  • 2 dl fingervarm melk
  • 25 g fersk gjær
  • 1 egg
  • 100 g smør romtemperert i biter

Ha det tørre i en bolle. Tilsett fingervarm melk, gjær og egg. Vanligvis skal man la kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 10 minutter for deretter å tilsette smøret i biter, litt av gangen og så elte i ti minutter til. Det gjorde ikke jeg denne gangen.

Alt ble eltet sammen samtidig.

La deigen heve i 1 time.

Kjevle deigen 40 x 60 cm sånn ca. Eller på annen måte om du ønsker det.
Smør på kanelsukkersmør. La være å smøre på ca 2 – 3 cm langs den ene langsiden.
Rull sammen, og start med langsiden du har smurt kanelsukkersmøret på. Del i ønsket størrelser.

Løsne på enden av deigen på hver snurr og trill den bare litt ut. Dra litt i den og legg deigen over snurren som en beskyttende arm. Regn med litt gris. Legg dem på et stekebrett med litt mellomrom mellom. Det gjør ingenting om de hever inni hverandre under stekingen.

La etterheve i en time. Pensle med smeltet smør på toppen før du setter dem ovnen.

stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter +. Husk at alle ovner er forskjellig, så følg med baksten i din ovn.

Kanelsukkersmør

  • 150 g smør
  • 150 g brun farin
  • 1 ss kanel

Røres sammen og has på deigen før den rulles sammen og deles i 16 biter (ref. beskrivelsen ovenfor).

Smuldretoppen ble hatt på etter siste heving, og denne er laget av

  • 80 g mel
  • 80 g cashewnøtter med salt (kan byttes ut med noe annet om du vil)
  • 80 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 80 g smør

Smuldre cashewnøttene med stavmikser til ønsket smulestørrelse.
Deretter knar du alt sammen til en deig. La stå til deigen skal smuldres utover kanelsnurrene.

Kanelsnurr med smuldretopp - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

print

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar