kanelsnurr-med-havregryn-og-tranebar
Bakeboka Bakst Gjærbakst

Kanelsnurr med havregryn og tranebær

Kanelsnurrene jeg lagde på hytta var med havregryn. Noen av dem ble lagd med tranebær i tillegg. De var det jeg som likte…

Denne grovere oppskriften på kanelsnurr består av

Til ca. 20 kanelsnurr brukte jeg

  • 450 g mel
  • 100 g lettkokt havregryn
  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 2 dl lunken melk
  • 100 g smør
  • 25 g fersk gjær

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett egg, lunken melk, smør i biter og fersk gjær. La kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 15 minutter. Deigen heves i en time.
Kjevle deigen i et rektangel.
Smør utover ønsket mengde smør. Strø over ønsket mengde brun farin (eller hvitt sukker om du heller skulle få lyst på det), ønsket mengde kanel og ønsket mengde tranebær.
Rull sammen deigen fra langsiden. Skjær ønsket størrelse på snurrene og legg på bakepapirkledd stekebrett.

La dem etterheve i en time.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Serveres med melis om du skulle ønske det.

Kanelsnurr med tranebarKanelsnurr med tranebar

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar