Kanelsnurr med karamell på toppen
Bakeboka Gjærbakst Kanelsnurr Søt gjærbakst

Kanelsnurr med karamell på toppen

Kanelsnurr med karamell på toppen – Etter å ha prøvebakt Toves største kanelsnurr, ble jeg ikke helt fornøyd med resultatet. Smaken var veldig god, men den ble ikke gjennomstekt. Deigen ble derfor lagd på nytt neste dag, og denne gangen ble det flere kanelsnurrer.

Om du søker “kanelsnurr” på bloggen, dukker det opp mange forskjellige alternativer. Hvorfor lage enda en?
Denne har også kanel i deigen, ikke bare i svigenen, og jeg synes at det utgjorde en stor smaksforskjell. Derfor ny oppskrift.

Deigen til disse 16 kanelsnurrene er lagd av
  • 450 g mel
  • 80 g sukker
  • 1 ss kanel
  • 1 klype salt
  • 2 dl fingervarm melk
  • 25 g fersk gjær
  • 1 egg
  • 100 g smør romtemperert i biter

Jeg bruker kjøkkenmaskinen.
Ha det tørre i en bolle. Tilsett fingervarm melk, gjær og egg. La kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 10 minutter. Tilsett deretter smøret i biter, litt av gangen. La kjøkkenmaskinen elte inn smøret mellom hver gang. Eltes i ca. 10 minutter til.

La deigen heve i 1 time.

Kjevle deigen 40 x 60 cm sånn ca. Eller på annen måte om du ønsker det.
Smør på kanelsukkersmør. La være å smøre på ca 2 – 3 cm langs den ene langsiden. Jeg siktet litt Maizena utover utsmurt kanelsukkersmør. Dette i håp om at ikke så mye av smøret skulle renne ut under stekingen. Om det hadde noe for seg, er jeg litt usikker på, men jeg innbiller meg at det var lurt.
Rull sammen, og start med langsiden du har smurt kanelsukkersmøret på. Del i ønsket størrelser.

Løsne på enden av deigen på hver snurr og trill den bare litt ut. Dra litt i den og legg deigen over snurren som en beskyttende arm. Regn med litt gris. Legg dem på et stekebrett med litt mellomrom mellom. Det gjør ingenting om de hever inni hverandre under stekingen.

La etterheve i en time. Pensle med smeltet smør på toppen før du setter dem ovnen.

stekes midt i ovnen på 210 grader i ca. 18 minutter.

Kanelsukkersmør
  • 150 g smør
  • 150 g brun farin
  • 1 ss kanel

Røres sammen og has på deigen før den rulles sammen

Varme kanelsnurrer ble påsmurt karamell for en enda bedre smak.

Karamellen ble lagd av
  • 50 g smør
  • 50 g brunt sukker
  • 0,5 dl kremfløte

Kokes opp. La putre til sukkeret har smeltet og karamellen blir blank og fin.
Dette er mer enn nok, så ønsker du å lage mindre, gjør du jo bare det.

Pensle på mens kanelsnurren og karamellen fortsatt er varm.

Kanelsnurr med karamell på toppen

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar