fbpx
Tykklefse - kanelsmørkrem til tykklefse
Julekake Kakeboka

Kanelsmørkrem til tykklefse

Kanelsmørkrem til tykklefse – Tykklefse har vært et lite prosjekt i jula. Jeg har bakt og smakt, og prøvd igjen før jeg ble fornøyd med resultatet. Jeg stekte lefsene både i stekepannen og i ovnen, og jeg kom fram til at jeg likte resultatet av ovnsstekingen best.

I første omgang brukte jeg brunostkrem i lefsen. Denne ble litt smakløs, men hadde jeg brukt en brunost med kraftigere smak enn fløtemysost, hadde nok opplevelsen vært en annen. Jeg valgte heller da å prøve en smørkrem med kanel og melis, og nedenfor ser du oppskriften som passer til ca. 10 stk. tykklefser.

Smørkremen er lagd av
  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 30 g mørk sirup
  • 2 ts vaniljesukker
  • Kanel – mengde etter ønske og smak

Pisk alt sammen til en deilig smørkrem og smør på avkjølte lefser.

Lefsene, både med og uten smørkrem, kan fryses.

Tykklefse - kanelsmørkrem til tykklefse

print

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar