fbpx
KanelFlette
Bakst Brød Gjærbakst Kakeboka

KanelFlette

Forrige uke var preget av sykdom i huset. Minstemann som har vært sykest av alle, lurte på om jeg kunne lage en kanelflette til ham, og det måtte jeg jo få til. Deigen ble veldig fin å jobbe med, men fyllet fikk jeg pepper for. Det var nemlig altfor lite av det.

Fletten fylles med det fyllet man ønsker, og så mye man vil. Neste gang må jeg nok trå til med mye ekstra mye godt inni fletten.

Til en stor flette brukte jeg

  • 430 g mel
  • 50 g sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 2 dl fingervarm melk (skummet)
  • 25 g fersk gjær
  • 100 g romtemperert smør i terninger
  • 1 egg til pensling

Bland først mel, sukker, salt, egg og fingervarm melk sammen. Når dette eltes i kjøkkenmaskinen, smuldrer jeg gjæren oppi og har en og en terning med smør i. La kjøkkenmaskinen elte deigen i 15 minutter.

La deigen heve i en time.

Del deretter deigen i tre like store deler og kjevle disse ut. Mine emner målte 18 x 54 cm. Ha på ønsket mengde smør, kanel og sukker. Rull tett sammen fra langsiden. Disse tre pølsene flettes så sammen. Pass på at du har skjøten på pølsene ned mot bordplaten.

Etterheves i 30 minutter.

Pensles med egg og stekes på 180 grader i ca. 40 minutter. Dekk fletten til med bakepapir på slutten av steketiden hvis den blir for mørk.

 

KanelFlette

KanelFlette

KanelFlette

KanelFlette

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar