Drue- og bananmousse
Dessert Kokeboka

Jordbærterten som ble til drue- og bananmousse

Jordbærterten som ble til drue- og bananmousse…

Var på hytta sammen med mannen min forrige helg, og da var planen å lage jordbærterte til dessert til lørdagen, men fordi noen (les mannen) glemte igjen jordbæra i butikken, fikk jeg ikke lagd dette.

I og med at jeg hadde kjøpt inn alle de andre ingrediensene, og vi fikk med disse i posen hjem…, hadde jeg lyst til å prøve ut en annen dessert. Valget falt på drue- og bananmousse.

Her kommer jeg inn på en ting jeg har fått beskjed av andre om å bli flinkere til, og det er å dele innlegg/oppskrifter av ting jeg selv ikke er så fornøyd med. Ikke det at moussen ikke var god, men det var ikke en mousse jeg kommer til å lage igjen med det første, for å si det sånn.

Deler derfor innlegget for å vise at gode råd ikke trenger være dyre om man skulle glemme/mangle en planlagt ingrediens.

For å sprite opp desserten/gjøre den litt mer spennende, lagde jeg en drue- og hvitvinsgele for å ha på toppen. Her må man bare huske å la geleen avkjøles litt før man har den på toppen, for om du gjør som meg og heller på varm gele, vil den blande seg med moussen… (se bildet nedenfor) Tralalaaa… Ikke alt som gikk etter planen den helgen der altså.

Drue- og bananmousse – ca. 6 porsjoner (kommer an på størrelsen) er laget av

  • 2 dl kremfløte
  • 100 g philadelphia
  • 50 g sukker
  • 1 banan
  • 150 g druer
  • 3 plater gelatin
  • 2 – 3 ss kokvarmt vann til å smelte gelatinen

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.
Mos bananer og druer.
Pisk kremfløte, philadelphia og sukker. Når dette begynner å stivne, heller du i smeltet gelatin (klem av vannet og smelt det med 2-3 ss kokvarmt vann). Pisk dette godt inn.

Deretter blandes drue og bananmosen inn.

Fordeles på ønskede dessertglass eller -skåler. Avkjøles til stivnet.

Geleen er laget av – vent til moussen har stivnet

  • 100 g druer
  • 30 g sukker
  • 0,5 dl hvitvin
  • 1 plate gelatin

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.
Mos druene med sukkeret og kok dette opp. Kokes til sukkeret har smeltet. Ta kjelen av varmen og rør inn hvitvinen. Deretter rører du inn den bløtlagte gelatinplaten.

Avkjøles før den helles på moussen. Settes kaldt til dette stivner.

Ja, du vil kjenne drueskallet når du spiser denne. Ja, dette var en underlig kombinasjon, men ikke underlig i negativ retning.

Toppes med druer i biter.

Drue- og bananmousse

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar