Husets bolognese
Hovedrett Kakeboka Pasta

Husets bolognese

I går hadde jeg store problemer med å bestemme meg for hva jeg skulle lage til middag. Det var mange ideer som surret rundt i hodet mitt, før jeg til slutt fikk bestemt meg.

Årsaken til at jeg hadde vanskeligheter med å finne ut hva jeg skulle lage, skyldtes blandt annet den manglende feedbacken fra “Huset” om hva som var ønsket til middag. Eneste forslag som ble hostet opp, var mat… Et veldig inspirerende og motiverende svar :)

 

Valget falt på Husets bolognese. Denne oppskriften ble til mens jeg handlet i går.

Til ca 6 porsjoner trenger du

  • 800 gr kyllingkjøttdeig (eller annen ønsket kjøttdeig)
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 stor chili
  • 160 gr revet gulrot
  • 2 pk hakkede tomater (390 gr i hver pakke)
  • 2 ss tomatpure
  • salt og pepper (smak til med dette)

Toppes med

  • en håndfull spinat eller mer (kuttet i strimler)
  • pinjekjerner (ristede)
  • parmesan

Kjør hvitløk, løk og chili i stavmikseren. Stek kyllingkjøttdeigen til den er akkurat gjennomstekt. Ha deretter alt i stekepannen sammen med kjøttdeigen.  Har du ikke stor nok stekepanne, har du alt over i en gryte.

Bland det godt, og la det putre (småkoke) i 10 – 15 minutter.

Vi spiste bolognesen med spaghettini, toppet med spinat kuttet i strimler, ristede pinjekjerner og parmesan. Jeg serverer dette med spinat istedetfor basilikum, rett og slett for at sjansen for at spinaten blir spist opp er større enn for basilikumens del.

Jeg skulle ønske jeg hadde bedre tid, for da skulle jeg også ha bakt brytebrød med fetaost. Oppskriften på brødet finner du her :)

Husets bolognese

Husets bolognese

Husets bolognese

Husets bolognese

Husets bolognese smakte like godt i dag som i går :)

 

Frua seg for bolognese bestemte,

og barna henne av glede klemte.

Men, hun var den gladeste av alle,

så hun satte i gang å «tralle»,

for i bolognesen hun flere grønnsaker gjemte. :)

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar