fbpx
Hot Tomatsuppe
Forrett Hovedrett Kakeboka

Hot Tomatsuppe

Det er lenge siden vi har hatt suppe til middag, og på lørdag var anledningen perfekt. Kuldegrader, snø og ski la forholdene og ønskene til rette for en god og varmende suppe på bordet etter at vi var kommet inn.

Jeg kaller suppen for «Hot», men jeg burde kanskje skrive ekstra! hot (i hvert fall etter mine smaksløker). Mannen i huset syntes den var helt perfekt. Er du redd for sterk mat, bør du redusere mengden chili noe. Ekstra hot, betyr ikke at den ikke er god. Den svir bare litt mer i munnen enn forventet, så ha vannglasset klart :)

Jeg bruker chili i mye av maten jeg lager. Chili var en ingrediens som var fremmed for meg før jeg begynte med bloggingen, men nå bruker jeg den i mye. Prøv og smak deg fram til hvor mye du liker å ha i maten. Det er den eneste måten å finne ut hvor mye du «tåler». :)

Til 4 porsjoner (hovedrett) hot suppe brukte jeg

  • 12 tomater (uten skinn/skall)
  • 7 fedd hvitløk
  • 3 sjalottløk
  • 2 store chilipepper (uten frø)
  • 5 ss olivenolje
  • 2 dl vann
  • En liten potte basilikum (96 blader. Joda, jeg telte dem.)
  • Salt (Jeg hadde i 7 klyper salt, men smak deg fram)

Fjern skinnet av tomatene. Hakk hvitløk, sjalottløk og chili. Ha alt i en gryte og kok opp. Suppen ble kokt i en time. Den skal ikke fosskoke.

Hadde jeg hatt med meg stavmikseren på hytta, hadde jeg nok mest sannsynlig brukt den på denne suppen. Det trengs ikke, og jeg er glad jeg ikke hadde muligheten til dette denne gangen.

Suppen kan også brukes som tomatsaus.

Serveres med et godt brød, som f.eks en av disse Luftige Branske Brioche, Luftige Horn eller Brytebrød med fetaost :) Trykker du på navnet, kommer du til oppskriften.

Hot Tomatsuppe

Hot Tomatsuppe

Hot Tomatsuppe

Hot Tomatsuppe

Det var litt vanskelig å bestemme seg for hvilket bilde jeg skulle bruke…

print

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar