Tomatsuppe med nepe og papaya
Forrett Hovedrett Kakeboka

Hot tomatsuppe med nepe og papaya

Igjen har jeg sett på Eat Street, og ble inspirert til å lage suppe. Den suppen jeg egentlig hadde lyst til å lage, var gresskarsuppe med karripasta. Men, da det viste seg å være vanskelig å få tak i gresskar på Skedsmokorset, falt valget på en litt annen suppe til middag i dag. Som et alternativ, kunne man bruke butternutgresskar, men det var heller ikke å oppdrive.

Suppen ble servert med fletteloff. Det er første gang jeg har lagd den, og det blir ikke siste. Vi var 4 personer til bords, og hele loffen forsvant :)

Til 1,4 liter suppe brukte jeg

  • 26 gr finhakket hvitløk
  • 130 gr finhakket rødløk
  • 50 gr finhakket fersk ingefær
  • 300 gr finhakket nepe
  • 30 gr saft fra lime (1 lime)
  • 15 gr red curry paste
  • 4 ss rapsolje
  • 390 gr hakket tomat på boks (1 boks)
  • 4 ss kyllingfond
  • 4 dl vann
  • 4 dl kokosmelk (1 boks)
  • 320 gr papaya
  • 2 ss sukker
  • salt etter behov

Finhakket (med stavmikseren) hvitløk, rødløk, ingefær og nepe surres i rapsolje og saften fra limen i ca. 3 minutter, før du har i karripastaen, tomat, kyllingfond, vann, kokosmelk. La suppen koke i 15 minutter. Ha så i papayaen og sukker, og kok suppen i 15 minutter til. Mos med stavmikser og smak til med salt.

Vi spiste ovennevnte fletteloff og stekte kyllingstrimler til suppa.

Dette ble en smakfull og god suppe, men selv om både jeg og mannen i huset likte denne suppen, likte ikke minstemann den.

Tomatsuppe med nepe og papaya

Tomatsuppe med nepe og papaya

Lurer du på andre ting du kan bruke papaya til, finner du helt sikkert noe på frukt.no :)

Tomatsuppe med nepe og papaya

Gul nepe; nyhet i butikken. Klarte ikke la være å kjøpe :)

Tomatsuppe med nepe og papaya

Lime er godt i og til så mangt. Lurer du på fakta om lime? Jeg bruker ofte oppslagsverket på frukt.no for å finne ut mer om ingrediensene jeg bruker.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar