hot-kyllinggryte-med-sotpotet
Hovedrett Kakeboka Sunt

Hot kyllinggryte med søtpoteter

For flere år siden fikk jeg en oppskrift på en hot kyllingsuppe av en venninne. Det er en varmende og sterk suppe.

I går gjorde jeg om suppa til en gryte. Foreldrene i huset ble fornøyde, men gutta ble nok litt skuffa over at jeg serverte gryte på husets taco-dag.

Til kyllinggryta (6 porsjoner +) trenger du

  • 1100 gr kyllingfilet
  • 2 epler
  • 2 rødløk
  • 3 chili
  • 4 søtpoteter (2 store)
  • 1 boks bønner (jeg brukte Butter beans)
  • 4 ss smør
  • 3 ss curry
  • 4 bokser (2 kg) hakkede tomater
  • 1,5 dl vann
  • 2 dl fløte
  • 4 buljongterninger (kylling)
  • 3 ts sukker
  • 2 ts salt

Husk at foreberedelsen er halve jobben, så gjør unna kuttingen av grønnsakene først. Fres søtpotetene i ca. 5 – 10 min (kommer an på størrelsen på bitene) i litt smør. Mens potetene godgjør seg, skjærer du kyllingfiletene i biter (passe store).

Etter 5 minutter, har du resten av grønnsakene i gryta og lar det stå i 5 minutter til, mens du rører. Ha deretter i curry og kyllingfiletene. Jeg klarte av en eller annen grunn å kjøpe Mango Curry, men det gikk heldigvis an å bruke denne også.

Ha deretter i vann, tomatene, fløten og buljongen.

Kok opp, og la det koke til kyllingen er gjennomkokt. Nå kan du ha i bønnene. De rekker å bli gjennomvarme før alle har satt seg til bords.

Smak til med salt og pepper.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar