Honningmelon med yoghurt og havre- og chilicrunch
Dessert Kakeboka Kos

Honningyoghurt med havre- og chilicrunch

Nå er jeg klar med et gyldig bidrag til Matbloggsentralens utfordring i regi av Tine; Yoghurt og Smak. Utfordringen går ut på å finne originale og interessante kombinasjoner av smaker med yoghurt naturell fra Tine.

Vet ikke hvor original denne er, men jeg synes den ble veldig god. Jeg ble tvunget til å tenke nytt, etter at mitt forrige bidrag Sjokoladefromasj med hint av chili ikke var gyldig. Aldri så ille at det ikke er godt for noe, for det ble jo en god fromasj ut av det hele. :)

Når jeg er i Italia, får vi ofte servert yoghurt naturell med honning. Siden jeg synes dette er godt, ønsket jeg å lage noe med honning. Valget falt på honningmelon og crunch (krønsj) med honning.

To porsjoner crunch lagde jeg av

  • 1/2 dl store havregryn
  • 10 gr finhakket chilipepper uten frø
  • 15 gr smør
  • 15 gr Akasie honning

Smør og honning ble smeltet i stekepannen, og så hadde jeg i havregryn og chili. Dette ble så stekt på middels sterk varme i ca. 2 – 3 minutter. Følg med. Plutselig blir havregrynene mørke.

Legges til tørk på et bakepapir. Det tørker/stivner ganske raskt.

En porsjon honningmelon og yogurt toppet med crunch bestod av

  • 100 gr melon i biter
  • 50 gr yoghurt naturell eller med vanilje om du vil
  • halvparten av ovennevnte crunch

Jeg blandet halvparten av melonen med yoghurten, slik at jeg fikk lagt havre- og chilicrunch, melon med og uten yoghurt lagvis.

Denne kan spises både til frokost, kvelds, som kos, mellommåltid eller som dessert. En anvendelig godsak med andre ord :)

Honningmelon med yoghurt og havre- og chilicrunch

Honningmelon med yoghurt og havre- og chilicrunch

Honningmelon med yoghurt og havre- og chilicrunch

Havre- og chilicrunch

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar