Vaniljesaus
Dessert Kakeboka Tilbehør

Hjemmelaget vaniljesaus

Denne vaniljesausen lagde jeg da jeg skulle lage vaniljekrem til Pavlovaen i langpanne. Det ble ikke krem som planlagt, men en veldig god vaniljesaus.
Denne sausen inneholder alkohol, og ønsker du ikke å bruke det, kan du bytte ut likøren med kremfløte.

Stor porsjon vaniljesaus ble lagd av

  • 5 dl kremfløte
  • 0,5 dl Cuba Caramel (likør)
  • 1 vaniljestang og frø
  • 30 g brun farin
  • 70 g hvitt sukker
  • 40 g maizena
  • 8 eggeplommer

Maizenaen ble rørt ut i litt fløte før jeg hadde den oppi kjelen med det andre. Kok opp alt foruten eggeplommene. Rør hele tiden. Når det kokes tykner dette veldig.
Skru varmen ned, og fortsett å røre. Jeg lot dette varmebehandles i kjelen under konstant røring i 2 minutter.

Ha blandingen i en bolle og la avkjøle på kjøkkenbenken noen minutter. Nå kan det se ut som om dette gikk skikkelig dårlig, men vær tålmodig. Når blandingen har fått avkjøle i noen minutter (ca. 10), røres en og en eggeplomme inn i den. Rør godt. Nå skal du ha fått en fin saus som kan brukes til det man skulle ønske, det være seg bær, is eller kake.

Hjemmelaget vaniljesaus

Hjemmelaget vaniljesaus

Hjemmelaget vaniljesaus

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar