Spaghetti med tomatsaus og parmesanboller
Hovedrett Kakeboka Pasta Tilbehør

Hjemmelaget tomatsaus

Det er lettere å lage saus enn jeg trodde før jeg begynte å vise større interesse for matlaging, og å blogge om mat. Denne tomatsausen lagde de på Eat Street. Når jeg ser programmet noterer jeg ivrig ned ingrediensene som blir brukt, men de sier aldri noe om mengden de bruker. Det blir derfor litt prøving og smaking når jeg lager det jeg ser der, og jeg ender som regel opp med noe litt annerledes enn det som var planlagt. :)

Denne tomatsausen er nok til 4 – 6 personer. Jeg skriver personer og ikke porsjoner, for det varierer hvor mye hver enkelt forsyner seg med.

Sausen består av

  • 20 gr finhakket hvitløk
  • 20 gr finhakket rød chilipepper
  • 10 gr finhakket fersk persille
  • godt med olivenolje
  • 60 gr tomatpuré
  • 800 gr hakkede tomater på boks
  • 20 gr sukker

Hvitløk, chili og persille ble stekt i olivenoljen i ca. tre minutter, før jeg tilsatte resten av ingrediensene.

Denne sausen lagde jeg til spaghetti med parmesanboller som du kan lese om her, og mens bollene stod i ovnen ble denne sausen lagd. Den putret i kjelen i ca 20 minutter.

 

Spaghetti med tomatsaus

Hjemmelaget tomatsaus

Hjemmelaget tomatsaus

Startfasen.

 

Andre tomatsauser jeg har lagd

Kjøttboller i tomatsaus

Hjemmelagd tomatsaus på 1-2-3

Pasta med chorizo- og tomatsaus

Basilikumboller i tomatsaus

Kjapp tomatsaus

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar