Hjemmelaget tomatsaus
Kakeboka Tilbehør

Hjemmelaget tomatsaus

Pasta og tomatsaus er en gjenganger her i huset. Tomatsausen blir så godt som alltid litt forskjellig hver gang jeg lager den, og det er fordi jeg har oppi det jeg føler for akkurat når den skal lages. Det er også en annen grunn til at de blir forskjellige fra gang til gang, og det er jo fordi jeg da får et nytt innlegg på bloggen. Ingen hemmelighet det, nei :)

Denne tomatsausen var veldig smakfull og god. Kan man si saftig tomatsaus, passet dette til denne.

Tomatsaus til fire porsjoner, sånn ca. ble lagd av

  • 20 gr hvitløk
  • 70 gr sjalottløk
  • 20 gr rød chilipepper
  • 15 frø fra chilien
  • 500 gr plommetomater
  • 10 gr basilikum
  • 40 gr tomatpuré
  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 5 gr salt
  • 4 – 5 ss olivenolje

Hvitløk, sjalottløk og chili finhakkes med stavmikseren. Dette stekes i litt av olivenoljen på middels varme+ i 5 minutter.

Finhakk tomatene (jo mindre biter, dess kortere koketid), og ha dette i en kjele sammen med alle de andre ingrediensene + den stekte hvitløken, sjalotten og chilien. Rør godt, kok opp og la småkoke under lokk i 30 minutter.

Er stekepannen stor nok, og du har lokk til denne, kan du fortsette å lage sausen i stekepannen du stekte løken og chilien i.

Servéres med pasta og nytes. Topp med parmesan eller servér også med en grønn salat og en focaccia, eller kanskje en surret kyllingfilét som jeg gjorde. Idé til dette kommer snart.

Hjemmelaget tomatsaus Hjemmelaget tomatsaus1

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar