Hjemmelaget marsipan - litt grovere type
Jul Kakeboka Marsipan Tipsboka

Hjemmelaget marsipan
litt grovere og kjempegod type

Hjemmelaget marsipan – litt grovere type, og også enklere og raskere måte å lage marsipan på enn jeg har gjort før.

Jeg har tidligere delt en litt sunnere utgave av marsipan – mandelkuler. Denne julen hadde jeg lyst til å ta fram en oppskrift på marsipan som vi lagde når guttene var små.

Ifølge oppskriften jeg tidligere har fulgt, skal man skålde mandlene og la dem deretter tørke før man maler dem to ganger osv.

Jeg bestemte meg for å droppe den delen, og ristet mandlene med skallet (altså uskåldede mandler) i stekeovnen for en enda bedre smak.

I denne hjemmelagde marsipanen – litt grovere type, er mandlene malt med stavmikseren. En runde, om man kan si det sånn = ikke to runder i kverna hvor man ta med melisen i den andre runden.

Deretter fulgte jeg oppskriften, men jeg syntes den ble altfor søt, og valgte derfor å øke mengden mandler og eggehvite i marsipanen for å jevne ut søtsmaken så godt som mulig.

Om du heller har lyst til å lage sånne kuler med dadler i stedet for melis, kan du finne en god oppskrift på dette her.

Sluttresultatet av min hjemmelaget marsipan – litt grovere og kjempegod type er som følger
  • 750 g malte mandler (malt/pulverisert med stavmikser)
  • 500 g melis
  • 3 eggehviter (egg str. M/L)

Rist mandler i ovnen, med skallet på. Avkjøl.
Mal/pulveriser avkjølte mandler med stavmikseren.
Bland sammen med melis og elt så inn eggehvitene. Jeg gjorde dette for hånd.

Etter min smak, holdt det med 3 eggehviter. Mulig du kanskje ønsker å tilsette mer eller mindre. Anbefaler å prøve deg litt fram. Det er jo du som skal like den.

Kjøleskapskald marsipan ble formet til kuler og dyppet i smeltet melkesjokolade. Dette for at sjokoladen skulle stivne raskt. Settes kaldt til sjokoladen har stivnet.

Pyntes som du selv ønsker, om det er med strø eller bare noen striper med sjokolade for en litt mer spennende effekt. Nam!

Disse kulene kan også brukes som kakepynt til en festkake av f.eks. sjokolade.

Hjemmelaget marsipan - litt grovere type Hjemmelaget marsipan - litt grovere type

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar