Hjemmelaget jordbarIs
Dessert Kakeboka Kos

Hjemmelaget JordbærIs

Hjemmelaget jordbæris til dessert, kos eller mellom bakeslagene i disse dagene før den store festdagen.

Denne lages uten ismaskin.

Til denne isen brukte jeg

  • 2 bokser kondensert melk (397 x 2 g)
  • 4 dl kremfløte
  • 600 g jordbær (fortsatt frosne i midten)
  • 100 g melis

Tin jordbæra nesten helt (kan være litt frossen i midten), kjør den i blender med 1 dl av kremfløten + melisen. Nå har du jordbæris, og denne kan nytes som den er nå.

Kremfløten brukes for å spe på jordbæra slik at alt blir most.

Er jordbæra tina helt, blir det jordbærpuré i blenderen og da trenger du ikke kremfløten sammen med den og melisen. Da kan den delen kremfløte også stivpiskes sammen med den kondenserte melka. Henger du fortsatt med…?

Jeg valgte å stivpiske resten av kremfløten; 3 dl og 2 bokser kondensert melk. Dette ble så blandet forsiktig med jordbærisen/jordbærpuréen.

Jeg hadde blandingen så i en boks som rommer 2 liter, puttet et sammenkrøllet bakepapir øverst i boksen og satte boksen i en tett pose før den ble plassert i fryseren, da dette skal forhindre krystaller.

Jeg var spent på om det ville bli mye iskrystaller i isen pga. jordbæra. Det ble litt, men ikke så mye at jeg eller gjestene brydde oss om det. Isen ble god.

Ønskes en is uten iskrystaller, kan man unngå dette ved å røre i isen hvert 30. minutt til den stivner.

Jeg har tidligere lagd hjemmelaget is med sjokolade, og fulgt samme fremgangsmåte som med bakepapir og tett pose, og den ble uten iskrystaller.

Smakes best når den er litt tint og serveres med jordbær, pistasjnøtter og smeltet hvit sjokolade på toppen.

 

Hjemmelaget jordbærIs

Hjemmelaget jordbærIs

Hjemmelaget jordbærIs

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar