fbpx
Hjemmelaget iskrem med bringebaer og revet marsipan - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter
Dessert Kokeboka

Hjemmelaget iskrem med
bringebær og revet marsipan

Etter å ha vært bitt av Troika-inspirasjon i begynnelsen av mai, har produksjonen på kjøkkenet roet seg veldig. På Troika-tapetet gjenstod allikevel to nytelser å lage, og denne hjemmelaget iskrem med bringebær og revet marsipan var en av dem.

En søt iskrem med små bringebærbomber tilslørt med litt marsipan her og der. Det måtte bare bli godt. Jeg kan avsløre at denne iskremen gjør seg godt med et dryss av knuste pikekyss over.

Planen var å lage sjokoladesaus for servering ved siden av, men det droppet jeg. Dette ble altså ikke noen Troika-iskrem som først planlagt, selv om noen av smakene er med.

Denne iskremen er laget i en iskremmaskin, 2 liter.

Hjemmelaget iskrem med bringebær og revet marsipan er laget av

  •  150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 eggeplommer
  • 6 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 125 yoghurt vanilje (1 lite beger)
  • 100 g revet marsipan
  • 100 g ferske bringebær

For å smelte sukkeret, kok opp sukker med litt av kremfløten. Avkjøl.
Ha alle ingrediensene foruten revet marsipan og bringebær oppi iskremmaskinen. Når massen nærmer seg frossen/ganske tykk, hadde jeg marsipanen oppi, litt og litt av gangen. Deretter hadde jeg bringebærene oppi, en av gangen.

Jeg hadde forventet at bringebærene skulle skvises og at det skulle bli bringebærsaft blandet med massen, men det skjedde ikke. Bringebærene delte seg opp frøvis, om man kan si det sånn, og blandet seg pent med iskremmassen.

Dette ble en kjempegod iskrem – søt og med små syrlige eksplosjoner i munnen.

Hjemmelaget iskrem med bringebaer og revet marsipan - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

print

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar