Hjemmelaget knekkebrød
Bakst Brød Kakeboka Sunt Tilbehør

Hjemmelagde knekkebrød

Hjemmelagd knekkebrød; frokost, lunsj, mellommåltid, kvelds, gave, koldtbord, spiselig julegave, det er mye man kan bruke disse til. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å lage knekkebrød selv, men jeg har alltid hatt andre små prosjekter som jeg har priortert. Det var helt til jeg smakte Engø Gård sine hjemmelagde knekkebrød. Nå måtte jeg bare få bakt selv.

Jeg spurte pent om å få oppskriften til knekkebrødene, og det fikk jeg. Jeg har brukt samme type ingredienser i mine knekkebrød, men mengden av dem er annerledes enn oppskriften jeg fikk av Engø Gård.

På oppskriften jeg fikk, stod ikke fremgangsmåten, så den har jeg googlet meg fram til.

Til 2,5 stekebrett med knekkebrød brukte jeg

  • 2 dl knuste linfrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 4 dl solsikkekjerner
  • 8 dl glutenfri havregryn
  • 2 dl hakkede hasselnøtter
  • 2 dl hakkede mandler
  • 8 dl vann
  • 2 ss Maple Sirup

Fremgangsmåte

Ha alt i en bolle og bland godt. Jeg lot det stå å svelle i 30 minutter før jeg fordelte det utover bakepapirkledde stekebrett. Lager du tynnere knekkebrød enn de jeg lagde nå, får du sikkert til å fylle 3 fulle stekebrett.

Del ønskede størrelser med et pizzahjul før du setter brettene i ovnen; 2 av gangen.

Stekes på 160 grader varmluft.

Etter 10 minutter tar du ut stekbrettene og kjører pizzahjulet over dem en gang til. Husk å følge sporene du lagde i første omgang :)

Sett brettene tilbake og stek i 30 minutter. Etter disse 30 minuttene bytter du plass på brettene i ovnen. Øverst til nederst og nederst til øverst. Stek så i 30 minutter til.

Ta så ut knekkebrødene og knekk… dem fra hverandre med en gang. Legges på rist for avkjøling.

Disse ble altfor gode. Jeg småspiser av dem hele tiden. Kan nok hende jeg må lage nye til helgen igjen.

 

Hjemmelaget knekkebrød

Hjemmelaget knekkebrød

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar