Nanbrød
Bakst Brød Hovedrett Kakeboka Tilbehør

Hjemmelagd nanbrød

Nanbrød er for oss en selvfølge til indisk mat.

Når jeg så bestemte meg for å lage en indisk kyllinggryte fra bunnen av, måtte jeg jo også gjøre dette med nanbrødet.

Jeg la til frisk koriander og hvitløk i oppskriften som jeg fant på klikk.no.

Til 8 nanbrød trenger du

  • 500 gr mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 4 ss olje (raps)
  • 1 egg
  • 1 potte koriander
  • 3 – 4 fedd hvitløk (finhakket)

Jeg lagde en deig av det tørre og yoghurt, olje og egg, og lot den heve litt.

Koriander og hvitløk eltet jeg inn når deigen var ferdighevet.

Del deigen i 8 deler. Kjevle ut hver del, og stek dem nest øverst i ovnen på 225 grader i 5 – 7 minutter.

Stekes disse rett før gryta skal på bordet, får man ferske og varme nanbrød til. Mmmm :)

 

Hjemmelaget nanbrød

Hjemmelaget nanbrød

Hjemmelaget nanbrød

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

4 kommentarer

  • Reply
    Tina
    19. november 2012 at 16:28

    Fantastisk med flotte oppskrifter på indisk, som vi elsker her i huset :)

    • Reply
      Tove
      19. november 2012 at 21:13

      Her i huset er vi også enige om at indisk er godt :)

  • Reply
    miamor
    28. januar 2013 at 14:51

    Hei!

    Prøver ut etter at vi var på indisk restaurant i går. Laget lammegryte også. Nå står den og dufter på ovnen og nan-brødene står til heving.
    Lurte litt på om du pisket egget inn i oljen med yoghurten og lunket det litt siden det er litt gjær i deigen?

    • Reply
      Tove
      29. januar 2013 at 13:53

      Hei Miamor :)
      Beklager sen tilbakemelding.
      Jeg varmet ikke noe. Jeg fulgte oppskriften jeg fant på klikk.no, som jeg også har linket til denne oppskriften, og der er det heller ikke nevnt noe om oppvarming av olje og yoghurt.
      Jeg tenkte det samme som deg når jeg leste oppskriften, men brødene blir allikevel fine.

    legg igjen en kommentar