Himmelsk Sjokoladekake
Dessert Kake Kakeboka

Himmelsk sjokoladekake

Foruten Brownies, har jeg aldri funnet en sjokoladekake jeg har vært 100% fornøyd med. Etter å ha sett Rachel Allens Cake lage Chocolate Fudge Cake, ble jeg fristet til å prøve denne, og det eneste negative å si om denne kaken, må være at man ikke orker mer enn et kakestykke.

Jeg gjorde endel endringer på mengdene ingredienser i oppskriften, og jeg kuttet ut mandler for det hadde jeg ikke lyst til å bruke. I tillegg fulgte jeg ikke hennes fremgangsmåte til punkt og prikke. På tross av dette, ble det en kjempegod kake.

Kakebunnen ble lagd i en 26 cm i diameter kakeform, og består av

  • 200 g romtemperert smør
  • 300 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6 egg
  • 150 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 200 g smeltet 70% kokesjokolade

Pisk romtemperert smør, sukker og vaniljesukker lyst og fluffy. Tilsett ett og ett egg. Ha deretter i mel og bakepulver og rør godt. Tilsett til slutt den smeltede sjokoladen.

Kaken ble stekt midt i ovnen på 160 grader i en time.

Sjokoladen på toppen ble lagd av

  • 1 dl vann
  • 150 g smør
  • 200 g sukker
  • 300 g siktet melis
  • 100 g siktet kakao

Ha vann, smør og sukker i en kjele og kok opp. Når smør og sukker har smeltet blandes dette med siktet melis og kakao. Ha på kaken.

Kaken er best romtemperert.

Himmelsk Sjokoladekake

Himmelsk sjokoladekake

Denne kaken er enkel å pynte. Ha på sjokoladen; ferdig :)

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar