Bakeboka Tale

Herrenes tale – nyttårsaften 2011

Hva er felles for dere staselige og flotte menn som sitter her i kveld?

Jo, dere er alle i 40 årene.

Etter å ha brukt søkeordene «menn over 40» på internett, fant jeg nok info til å kunne holde en ganske lang og nokså deprimerende tale om menns overgangsalder der alt utenpå forandrer seg, når håret gråner eller faller av og skinnet løsner fra bena, som visstnok starter i 35 til 55 års alderen, men jeg ble enig med meg selv om at dette kanskje ikke er kvelden for det. For en tale til herrene skal inneholde skryt, griseprat, noe morsomt, og til slutt litt skryt igjen.

Jeg ønsker å hylle mannen og kaste glans over ham i kveld, ved å snakke om ham slik jeg kjenner ham, OG som jeg er ganske sikker på at resten av damene her i kveld også gjør.

Han er elsket for hans trygge, stabile og sterke væremåte. Han har full oversikt over økonomien, og alt annet som kan gå galt. Han redder oss fra biler som ikke går og tekniske vidundre som går i stykker, og dette setter vi stor pris på. Han fremstår som en vegg vi kan lene oss mot og være trygge sammen med.

I tillegg til disse selvopplevde og særdeles gode grunnene til at damene setter pris på det sterke kjønn, vil jeg også nevne noen gode grunner til å være mann.

 1. Telefonsamtaler er over i løpet av 30 sekunder.
 2. En ferie på 5 dager krever bare en koffert.
 3. Frisørsalonger stikker ikke av med halve lønningsposen.
 4. Alle dine orgasmer er ekte vare.
 5. Du trenger ikke slepe rundt på en veske full av nyttige ting.
 6. Garasjen er ditt domene.
 7. Du trenger aldri å vaske et toalett.
 8. Undertøyet ditt koster 99,90 for en tre-pakning.
 9. Du trenger ikke krype tett inntil en hårete rumpe hver kveld.
 10. Tre par sko er nok.
 11. Verden er ditt urinal.
 12. Du kan sitte med knærne fra hverandre uansett hva du har på deg.
 13. Grått hår og rynker gjør deg bare distingvert.
 14. Du kan kjøpe kondomer, uten at fyren i butikken forestiller seg deg naken.
 15. Pornofilmer er laget med tanke på din fornøyelse.

 

Alle gode ting er tre, er det noe som heter. Jeg snur litt om på dett, og serverer dere tre gode ting, i form av vitser.

Vits nr. 1.) Hvorfor låner menn bort jakka si til kvinnfolk som fryser? Det er fordi det er så ubehagelig å bli sugd av ei som hakker tenner!

Vits nr. 2.) Tre gode grunner til å tatovere en 1000-lapp på kuken:

1. Du liker å se penger vokse.

2. Du liker å holde i store penger.

3. Kvinner liker å bruke penger!

Vits nr. 3.) En frøken sørfra fikk jobb som lærer for en 4. klasse i et fiskevær nord i Norge. I første kunst- og håndverkstime ba hun elevene om å tegne en høne. Etter en kort stund hørte hun fliring å knising bakerst i klassen. Hun ba de konsentrere seg om det de skulle gjøre. Fliringen fortsatte imidlertid, og hun spurte nokså krast om hva de holdt på med der bak. Jens rakte opp hånda, og sa med undertrykt latter i stemmen: «Det e han Fredrik. Han driv på å tegne en fuggel!»

Valgmulighetene vi damene har når vi skal finne oss en partner, er uendelige. Det er ikke lett, når man kan velge mellom den underholdende, kjedelige, utro, trofaste, romantiske, vulgære, morsomme, sørgelige, korte, lange, følelsesmessige, den man husker og den man glemmer.

Denne gjengen med mannfolk består av vidt forskjellige personligheter. Både gener og miljø er noen av faktorene som har påvirket deg til å bli den du er i dag.

Noen mener også at stjernetegnet du er født i, kan fortelle oss hvem du er, så la oss se om dette stemmer.

Kjell, du er født 8. februar, og er en VANNMANN. Ifølge ditt stjernetegn er du veldig sosial, vennlig, kreativ, strålende og stolt. Men du kan også være tankeløs, indirekte og svevende.

Gunnar, du er født 20. mars, og er en FISK. Ifølge ditt stjernetegn er du Virkelighetsnær, fornuftig, snill, vurderende og planmessig.  Men du har også en tendens til å være humørsyk, uberegnelig og du har trang til å føle deg som martyr.

Håkon, du er født 24. juni, og er en KREPS. Ifølge ditt stjernetegn er du ærgjerrig og føler stor tilknytning, intuitiv, sympatisk og føler stor omsorg. Men du er også mistenksom, manipulerende og kan være innesluttet.

Thor, du er født 15. oktober, og er en VEKT. Ifølge ditt stjernetegn er du vennlig, høflig, kompromiss-skapende, har sjarme, eleganse, liker diplomati, likevekt og fredelighet. Men du har også en tendens til handlingssvakhet, uærlighet, smiger og koketteri.

Lars, du er født 27. desember, og er en STEINBUKK. Ifølge ditt stjernetegn er du ambisiøs, formende, hengivende, arbeidsom og målorientert. Men du kan også ha litt mangel på spontanitet og sensitivitet, og være sta, fordømmende og kontrollerende.

Så når jeg nå ser på denne store variasjonen av mannfolk her i kveld, som gir oss et mangfold og en luksusfølelse, er jeg fortsatt helt sikker på at denne kvelden blir perfekt.

Dere utfyller oss kvinner der vi kommer til kort, og dette vet jo vi selvfølgelig å utnytte… ehh, nei! …å sette pris på!  Dét var det jeg skulle si!

Skål for mannfolkene!!!

 

 

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar