Hemmelig suksess
Dessert Kake Kakeboka

Hemmelig Suksess

Suksessterte er en av mine favoritter i kakeverdenen, men å lage kremen til denne har jeg aldri fått ordentlig til. Eller det vil si, at jeg aldri har klart å lage en krem jeg har blitt ordentlig fornøyd med.

Etter at jeg lagde denne kaken (Hemmelig Suksess), har jeg bestemt meg for å eksperimentere meg fram til «verdens beste» krem til suksessterten. Det første jeg skal finne ut, er om det må være så mye smør i denne kremen for at den skal bli vellykket. Resultat kommer senere.

Nok om det, og tilbake til kaken jeg lagde forleden dag, og som jeg hadde planer om å sende inn i Godt.no sin konkurranse om Norges beste 17. mai-kake. Det rakk jeg altså ikke, men det forhindrer meg ikke i å dele den med dere :)

Selv synes jeg denne ideen var veldig god, og etter at kremen i midten hadde fått romtemperatur, var også kaka god :)

Da det av opplagte årsaker, kan bli litt for mye kake på oss her i huset, deler jeg med andre, og denne kaken ga jeg til beboerne på en avdeling på Skedsmotun Bo- og behandlingssenter. Det er alltid like hyggelig å bli mottatt av takknemlige beboere som gleder seg til kake :)

Jeg brukte den samme bunnen som jeg lagde til 17. mai-kaken

  • 250 gr melis
  • 5 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 250 gr malte mandler

Fyllet var en smørkrem jeg hadde nedskrevet i oppskriftsboken min. Hvor den stammer fra, vet jeg ikke, men jeg har hatt den i «alle» år. Denne lagde jeg av

  • 130 gr sukker
  • 1 1/2 dl kremfløte
  • 2 1/2 ts vaniljesukker
  • 5 eggepommer (uten hinna og «strengen»)
  • 140 gr smør (romtemperert)
  • 75 gr melis (stod egentlig ikke i oppskriften)

Jeg kokte opp sukker, vaniljesukker og fløte. Deretter hadde jeg i en og en eggeplomme, mens jeg rørte godt i blandingen til ca. kokepunktet. Blandingen skal IKKE koke. Når denne har tyknet, (og du er utslitt i rørearmen) avkjøles den. Smøret ble deretter pisket inn i den avkjølte blandingen. Jeg var ikke helt fornøyd med resultatet, og hadde derfor melis i kremen, noe som hjalp.

Jeg synes denne smørkremen er best romtemperert, og anbefaler derfor å servere kaken etter at den har stått framme en liten stund.

Denne smørkremen ble brukt som fyll i kaken, og etter å ha hatt den på kaka, hadde jeg blåbær på før jeg satte på den andre delen av kaka (topplokket).

Kremen og pynt

  • 4 – 5 dl  Condito Whipping
  • 3 ss sukker
  • 1 kurv jordbær
  • 1 kurv blåbær

Stivpiskes og brukes til å pynte kaken. Jeg pisket 5 dl for å være sikker på å få nok, men jeg brukte ikke opp alt. Får du for mye, kan jo dette spises sammen med rester av blåbær og jordbær (hvis du ikke bruker opp alt), eller du kan selvfølgelig redusere mengden.

Jeg valgte å kalle kaken for Hemmelig Suksess, fordi det ikke avsløres at kaken delvis er en suksessterte, før du tar en bit.

 

Hemmelig suksess

Hemmelig suksess

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

6 kommentarer

  • Reply
    Brigitte Himberg
    12. mai 2013 at 16:20

    Hvor kjøper du Conitio wipping?

    • Reply
      Tove
      13. mai 2013 at 07:52

      Hei Brigitte.
      Jeg kjøper den på Meny. :)

  • Reply
    Julie Søiland
    21. august 2013 at 04:59

    Hei Tove!
    Elsker blogge din! Er utrolig mye fristende:)
    Suksessterte er en av mine absolutt favorittkaker! Jeg lager suksesskremen på 2 forskjellig måter, og syntes begge er utrolig gode!
    Hvis du er interessert har jeg noen gode forslag som du kan prøve :)

    Mvh Julie

    • Reply
      Tove
      21. august 2013 at 18:40

      Hei Julie.
      Takk for det, morsomt å høre. :)
      Tips og gode råd tas i mot med takk.

  • Reply
    trine
    10. november 2013 at 21:56

    Når du koker opp kremen til suksessterta må du ha eggeplommene sammen med melis (ikke sukker) og fløte. Dette kokes opp. Avkjøl kremen. Deretter må smøret du pisker i kremen ha lik temperatur.

    • Reply
      Tove
      11. november 2013 at 21:35

      Takk, Trine. :)

    legg igjen en kommentar