Hot biffsalat
Forrett Hovedrett Kakeboka Sunt Tilbehør

Heit biffsalat

Jeg har vært temmelig idetom en stund nå, men etter å ha sett litt på Gordon Ramsays kokkekurs på Vox kjenner jeg at lysten til å kokkelere stiger. I tillegg til å se på sjefskokken på Hells Kitchen, leser jeg boken fra Manuela Kjeilen “Just Sweet”.

To motsetninger som tiltrekker meg. :)

Dagens middag ble Gordons “Heite biffsalat”, inspirert fra hans program om chili og krydder.

Til tre porsjoner brukte jeg

  • 2 indrefileter
  • 1 gulrot (skives med grønnsaksskrelleren)
  • 4 reddik i skiver
  • 1/2 agurk
  • 2 små vårløk
  • 1/2 sjalottløk (banan)
  • 10 cherrytomater
  • 1/2 pk Crispisalat (strimlet)

Jeg stekte indrefileten i fire minutter (to på hver side), og mens den lå og godgjorde seg, lagde jeg salaten og dressingen.

Gulroten ble skivet med grønnsaksskrelleren og reddiken ble skjært i skiver. Agurk, vårløk og sjalottløk ble kuttet i biter, tomatene delt i to og salaten skjært i strimler.

Det er dressingen som gjør salaten heit, og til denne brukte jeg

  • 1 chilipepper uten frø
  • 2 fedd hvitløk
  • saft fra 1 lime
  • 1 ss lys sirup
  • 2 ss olivenolje
  • 1 klype salt (maldon)
  • 1 ss vann

Dette kjørte jeg til pure med stavmikseren. Rør godt etterpå, slik at sirupen løser seg opp.

Denne ble heit, så jeg anbefaler å ikke ha all dressingen i salaten med en gang. Prøv deg fram, og server heller resten ved siden av.

Etter ca. 1/2 times hvile, ble indrefileten skjært i skiver og lagt oppå salaten før servering. Mmmm :)

 

Hot biffsalat

Hot biffsalat

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar