fbpx
havrestykker
Bakst Brød Tilbehør

Havrestykker

Disse havrestykkene lagde jeg for å prøve å lage rundstykker uten gjær. Resultatet ble bra, og for min overfølsom-for-gjær-mage likte dem også veldig godt. Disse passer godt fra alt til tilbehør til suppa til en liten kosestund med nugatti på.

Det blir 10 – 12 stk. havrestykker avhengig av størrelsen du lager, og disse ble lagd av

  • 3 egg
  • 150 g creme fraiche
  • 200 g cottage cheese
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 20 g honning (akazie)
  • 50 g havrekli
  • 50 g mandelmel
  • 200 g lettkokte havregryn

Bland alt. La svelle i 30 minutter. Forme en liten ball/kule eller noe i den duren. Ja, du blir klissete på henda…
Stykkene stekes på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 200 grader i 20 – 25 minutter.
Rundstykkene på bildet ble stekt i 25 minutter. Det ble i hvert fall en sprø skorpe på disse :)

havrestykker

havrestykker

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Tove Sumstad
    23. november 2016 at 14:15

    Hei!
    Disse så gode ut. Jeg lurer på mandelmelet som er brukt her, er det malte mandler eller fettredusert mandelmel fra Funksjonel mat?
    Mange spennende oppskrifter!!!!

    Vennlig hilsen Tove

    • Reply
      Tove Holter
      24. november 2016 at 06:23

      Hei Tove. Takk for det. Jeg har brukt fettredusert mandelmel fra Coop.
      /Tove :)

    legg igjen en kommentar