Disse hamburgerbrødene har jeg brukt oppskriften til luftige horn som du også finner her, men jeg har brukt en litt annen fremgangsmåte.
Til ca. 16 luftige og gode brød brukte jeg
- 750 gr mel
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 4 dl lunken melk
- 2 egg
- 100 gr romtemperert smør i biter
- 30 gr fersk gjær
- pensle med 1 egg og toppes med sesamfrø
Bland det tørre først. Tilsett deretter melk, egg, smør og gjær, i den rekkefølgen. Etter å ha sett på Hele Norge baker, hvor de putter gjæren rett i deigen uten å løse den opp først, gjør jeg også dette. På tross av skepsis (jeg har jo alltid løst opp gjæren når jeg har brukt fersk gjær) fungerer dette veldig bra.
Brødene ble stekt på 210 grader i 15 minutter. Husk at tiden kan være litt annerledes i din ovn.
Disse brødene ble servert til Hamburger med fetaost inni – gresk vri, som vi hadde til middag i dag. Idé finner du her.