Siste tilskudd i gulrotkakefamilien er denne gulrotrullekaken. Denne kan også få plass i rullekakeavdelingen. Nam!
Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til gulrotkaken i liten langpanne og redusert ingrediensene i forhold til det jeg mente måtte passe til en rullekake.
Kaken sprakk litt under rullingen, men ikke nok til at jeg lot meg skremme fra å sette den på bordet. Kaken jeg bakte i går derimot (et annet kapittel), så ikke dagens lys på et kakefat…
Tilbake til dagens bakst; Rullekaken ble lagd av
- 2 egg
- 150 g brun farin
- 1 ts vaniljesukker
- 40 g creme fraiche
- 1,5 ts kanel
- 1 ts natron
- 150 g mel
- 80 g smeltet smør
- 170 g «revet» gulrot (finhakket med stavmikseren)
Pisk egg, farin og vaniljesukker luftig. Tilsett creme fraiche. Deretter has det tørre og smeltet smør i om hverander. Rør til slutt inn den revne gulroten.
Stekes på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.
Snu kaken opp ned på et bakepapir når den er ferdigstekt. Løsne på bakepapiret den ble stekt på og la den avkjøle under dette.
Kremen til kaka
- 100 g romtemperert smør
- 200 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g smøreost naturell (jeg bruker Kavli naturell)
Pisk smør og litt av melisen godt. Ha deretter i resten av melisen, osten og vaniljesukker.
Smøres på avkjølt kake.
Jeg liker å rulle kaken sammen fra kortenden, og det gjorde jeg også denne gangen.
Om du ønsker å rulle fra langsiden, gjør du det.