Gulrotrullekake
Dessert Gulrotkake Kake Kakeboka

Gulrotrullekake

Siste tilskudd i gulrotkakefamilien er denne gulrotrullekaken. Denne kan også få plass i rullekakeavdelingen. Nam!

Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til gulrotkaken i liten langpanne og redusert ingrediensene i forhold til det jeg mente måtte passe til en rullekake.
Kaken sprakk litt under rullingen, men ikke nok til at jeg lot meg skremme fra å sette den på bordet. Kaken jeg bakte i går derimot (et annet kapittel), så ikke dagens lys på et kakefat…

Tilbake til dagens bakst; Rullekaken ble lagd av

  • 2 egg
  • 150 g brun farin
  • 1 ts vaniljesukker
  • 40 g creme fraiche
  • 1,5 ts kanel
  • 1 ts natron
  • 150 g mel
  • 80 g smeltet smør
  • 170 g “revet” gulrot (finhakket med stavmikseren)

Pisk egg, farin og vaniljesukker luftig. Tilsett creme fraiche. Deretter has det tørre og smeltet smør i om hverander. Rør til slutt inn den revne gulroten.

Stekes på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 180 grader i  ca. 15 minutter.

Snu kaken opp ned på et bakepapir når den er ferdigstekt. Løsne på bakepapiret den ble stekt på og la den avkjøle under dette.

 

Kremen til kaka

  • 100 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g smøreost naturell (jeg bruker Kavli naturell)

Pisk smør og litt av melisen godt. Ha deretter i resten av melisen, osten og vaniljesukker.

Smøres på avkjølt kake.

Jeg liker å rulle kaken sammen fra kortenden, og det gjorde jeg også denne gangen.
Om du ønsker å rulle fra langsiden, gjør du det.

Gulrotrullekake

Gulrotrullekake

Gulrotrullekake

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar