Gulrotmuffins med peanoetter og krem med brunost1
Dessert Kake Kakeboka Kos Muffins

Gulrotmuffins med peanøtter toppet med krem fylt med brunost

Neste muffins i gulrotfamilien er full av peanøtter. Disse har jeg toppet med en krem som er full av brunost. Brunosten har jeg brukt for å få en karamellsmak på kremen, og idéen til å bruke brunost fikk jeg når jeg kjøpte lefse av Kjevla Bakeri når jeg var på Midt i Matfatet på Hamar i september. De hadde brunost i smøret som var på tykklefsa.

Gulrot- og peanøttmuffins med brunostkrem var en kjempegod kombinasjon. Kanskje det også hadde vært godt å toppe dem med hjemmelaget karamellsaus.

Til 40+ muffins i muffinsformer fra Panduro i str. høyde 30 cm, Ø 40 mm (bunn), litt større enn minimuffins brukte jeg

  • 3 egg
  • 3 dl sukker
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1,5 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 ts natron
  • 4,5 dl mel
  • 125 g smeltet smør
  • 400 g revet gulrot (med stavmikseren)
  • 200 g peanøtter (finhakket med stavmikseren)

Pisk egg, sukker og vaniljesukker i noen minutter til det blir luftig og hvitt. Tilsett deretter det tørre (kanel, bakepulver, natron og mel) om hverandre med det smeltede smøret. Pisk godt. Tilsett deretter gulrøttene og peanøttene.

Muffinsene ble stekt på 200 grader i 13 minutter i midten av ovnen.

Kremen ble lagd av

  • 150 g smør
  • 375 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 200 g Kavli smøreost naturell mager type
  • 100 g brunost (i biter)

Pisk smør, melis og vaniljesukker godt og så tilsett smøreosten etterhvert. Brunosten bør skjæres i tynne skiver og deles i små biter før den has i kremen. Pisk til du er fornøyd med hvor små brunostbitene er.

Gulrotmuffins med peanoetter og krem med brunost

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar