Gulrotkake
Kake Kakeboka

Gulrotkake – liten langpanne

Denne gulrotkaken lager jeg i en liten langpanne.

Dette er den aller beste gulrotkaka som finnes, det sier i hvert fall mine barn :) Eldstemann fyller 18 om en uke, og gjett hvilken kake han ønsker seg…

Det er nesten så jeg ikke trenger å spørre hvilken kake de ønsker til bursdagene sine, for svaret har alltid vært gulrotkake. Helt siden de var små har vi hatt denne kaken både til bursdager og til jul. Vi har ikke så mange sorter julekaker, men hva gjør vel det, når man har verdens beste gulrotkake :)

Jeg lager den enten i en liten langpanne som er 27 x 38 cm.

Til denne kaka bruker jeg

  • 5 egg
  • 400 gr sukker (200 g hvitt og 200 g brun farin)
  • 2 toppede ts vaniljesukker
  • 50 g Creme Fraiche
  • 2 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 350 gr hvetemel
  • 250 gr smør smeltet
  • 400 gr revet gulrot

Egg, sukker og vaniljesukker piskes til eggedosis. Pisk inn creme fraiche. Tilsett resten av det tørre vekselsvis med smeltet smør. Tilsett revet gulrot til slutt.

Jeg bruker bakepapir i bunnen av formen.

Kaken stekes i ca. 40 minutter på 180 grader midt i ovnen.

Kaken blir bedre dag for dag, og vi synes den er best når den har romtemperatur :)

Til kremen bruker jeg

  • 150 gr mykt smør (veldig mykt, men ikke smeltet)
  • 390 gr melis (siktet)
  • 3 ts vaniljesukker
  • 220 gr Kavli mager ost naturell

Jeg pisker smør, melis og vaniljesukker godt før jeg tilsetter smøreosten. Ha i litt og litt av melisen mens du pisker. Lurer du på om dette kanskje blir litt mye krem, er svaret ja :) Vi liker mye krem på denne kaka.

Det er 200 gr i en pk Kavli ost, og du klarer deg fint med denne mengden, men jeg synes smaken på kremen blir bedre med litt mer ost. Jeg bruker den osten som er mager, fordi jeg mener kremen blir luftigere av den. Jeg setter den i kjøleskapet ca. en time før jeg har den på kaka. Da blir den litt fastere i fisken.

Gulrotkake

Denne røra eller passer også til en rund form som er 24 cm i diameter. En røre to måter å servere den på. :)

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

11 kommentarer

  • Reply
    Astrid
    13. november 2014 at 20:13

    Ja hoho, nå skal det bakes ;) Den ser veldig fisk og deilig ut!

    • Reply
      Tove
      13. november 2014 at 20:48

      Lykke til, Astrid :)

  • Reply
    Astrid
    13. november 2014 at 21:53

    Takk Tove :) den ble vellykket!!!!!!

    • Reply
      Tove
      15. november 2014 at 11:19

      Så bra, Astrid :)

  • Reply
    marianne
    2. juni 2015 at 13:42

    Hei, denne fikk jeg lyst å prøve. Har aldri helt fått til en skikkelig god gulrotkake.. Siden du skriver at den kan stå i romtemperatur. Ville du hatt på kremen med en gang du hadde bakt den selv om du ikke skulle servert den på en dag eller to? eller ville du dekket kaken og laget kremen samme dag som kaken skal serveres? eventuelt fryst den? Blir veldig takknemlig for tips :)

    • Reply
      Tove Holter
      3. juni 2015 at 07:56

      Hei Marianne.
      Jeg skriver «Kaken blir bedre dag for dag, og vi synes den er best når den har romtemperatur.» Med det mener jeg at den smaker best med romtemperatur, og at den bør tas ut av kjøleskapet en liten stund før den serveres. Ikke at den skal oppbevares i romtemperatur. :)
      Jeg har på kremen når kaken er avkjølt. Både kaken og kremen blir bedre for hver dag.
      Det er svært sjelden jeg fryser kaker. Jeg lager dem til de skal nytes, og som regel blir det ikke noe igjen å fryse ned.
      Håper dette var til hjelp :)

  • Reply
    Therese
    5. juni 2015 at 22:13

    hei.

    Bruker du 180grader varmluft ?

    Hilsen Therese

    • Reply
      Tove Holter
      6. juni 2015 at 13:33

      Nei, Therese. Ikke varmluft.

  • Reply
    Aase
    11. juni 2015 at 14:01

    Hei Tove!

    Kan kaken fryses? Ser du skriver at du ikke pleier å fryse kaker, men det er vel ikke noe i veien for å frysen denne kaken?

    • Reply
      Tove Holter
      11. juni 2015 at 19:59

      Det burde det ikke være Aase.

  • Reply
    Helene
    2. september 2015 at 12:55

    Vil lage denne

  • legg igjen en kommentar