GulrotCookies
Dessert Kake Kakeboka Kos

GulrotCookies

Cookies med gulrot, er en liten vri på gulrotkaken som er den jeg baker mest av her i huset. Den er guttas favoritt. Før bakte jeg den alltid i en rund form, men så har jeg gått mer og mer over til å lage den i langpanne. Nå har jeg prøvd å lage GulrotCookies og de slo godt an i dette gulrotkakeelskende huset.

Jeg har prøvestekt og -oppbevart dem på to forskjellige måter, og har nå kommet fram til hvordan jeg vil gjøre dette heretter.

Cookiesene kan lages i forskjellige størrelser, og denne røra er nok til 120 små Cookies som igjen ble 60 doble. Med små mener jeg litt mindre enn Macroner sånn ca.

GulrotCookies ble lagd av

  • 100 gr romtemperert smør
  • 170 gr brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 eggeplomme
  • 200 gr mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 250 gr «kornete» gulrot (Kjørt i stavmikseren med et kornete resultat. Se bildet nedenfor.)
  • 1 eggehvite, stivpisket

Smør, sukker og vaniljesukker ble pisket godt. Deretter hadde jeg i eggeplommen og lot maskinen surre noen minutter til, mens jeg målte opp mel, bakepulver og kanel. Når du har i det tørre, blir røra veldig hard, men fortvil ikke, den blir bedre når du har i gulrøttene. Til slutt rørte jeg forsiktig inn den stivpiskede eggehviten.

Røra ble satt i kjøleskapet i ca. 1 time for avkjøling.

Jeg hadde avkjølt røre i en sprøytepose og fordelte den i ønsket størrelse utover en bakepapirkledd langpanne. Cookiesene ble stekt på 170 grader i 10 minutter. Jeg lagde også noen store Cookies (litt større enn Oreo), og disse ble stekt i 14 minutter. Dette er altså tider i min ovn. Prøv deg fram med din.

Jeg oppbevarte noen ferdigmonterte (med krem inni) i kjøleskapet til dagen etterpå, men da ble de myke. Konsistensen var som en vanlig gulrotkake. Ikke at det er så dumt, men ønsket var å få de litt sprø. De som lå på kjøkkenbenken (uten krem inni) var litt hardere i kantene, men ikke sprø. Etter at jeg hadde hatt kremen inni, ble disse Cookiesene myke også. Uansett, gode ble de :)

Til kremen inni Cookiesene brukte jeg

  • 100 gr romtemperert smør (Tine)
  • 260 gr melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 gr Kavli Naturell smøreost mager type

Smør, halvparten av melisen og vaniljesukker ble pisket godt. Når alt er godt og blandet, hadde jeg i resten av melisen litt etter litt. Til slutt hadde jeg i smøreosten. Piskes godt. Jeg satte kremen kaldt til jeg skulle bruke den. Ta den ut noen minutter før, slik at den er lettere å jobbe med.

Denne mengden burde holde til antall Cookies, men noen vil ha mer og noen vil ha mindre…

For enklest fordeling i av kremen bruker jeg sprøytepose.

Jeg synes jo det er moromt å prøve nye ting, og fikk lyst til å prøve med chili i kremen. Dermed fikk jeg denne kommentaren fra eldstemann: «Det er ikke særlig idéfullt når du bruker chili i alt…!»

Fristelsen var for stor, og chilikremen ble lagd av

  • halvparten av kremen nevnt ovenfor
  • 20 gr rød chilipepper uten frø

Halvparten av kremen (altså 1/4) ble kjørt i stavmikseren sammen med chilien. Etter mange runder i denne, presset jeg kremen igjennom en sil for å fjerne de største chilibitene. Jeg synes dette ble spennende og godt, men ikke alle i huset ble begeistret for denne kremen.

GulrotCookies2

GulrotCookies3

GulrotCookies4

GulrotCookies

Med chilikrem :)

GulrotCookies1

Gulrøttene ble kornete etter noen runder i kjøkkenmaskinen.

 

 

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar