Gulrot-Whoopie
Dessert Gulrotkake Kake Kakeboka

Gulrot-Whoopie

Denne helgen har jeg lagd 3 forskjellige versjoner av gulrotkaken. En langpanne som minstemann hadde med seg til øvelsen med koret, Gulrot-Whoopie (to små kaker med krem imellom) og Gulrotvafler.

Her i huset er gulrotkaken en storfavoritt, og som vanlig klarer jeg ikke dy meg med prøve kaker i nye varianter. Jeg har tidligere lagd gulrotcookies, og det er denne oppskriften jeg har brukt som inspirasjon for gulrotvaflene og Gulrot-Whoopie. Begge disse er lagd av samme røre = en røre, to varianter.

Røren som ble brukt til både Gulrotvafler og Gulrot-Whoopie er lagd av

  • 100 g romtemperert smør
  • 150 g brun farin (øk til 200 hvis du ønsker søtere kake)
  • frø fra en vanilijestang
  • 150 g creme fraiche lett (romtemperert)
  • 1 egg (romtemperert)
  • 350 g mel
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 – 3 ts kanel
  • 300 g revet gulrot (jeg bruker stavmikseren)

Pisk smør, farin og vaniljefrø godt. Tilsett creme fraiche og egg og pisk godt. Ha i det tørre (mel, natron, bakepulver og kanel) litt og litt. Det skal bli en tykk røre. Rør til slutt inn gulroten.
Sett røren kaldt i ca. 1 time før den brukes.

Velger du å bare lage Whoopies, får du ca. 70 små (35 ferdigmonterte kaker) av denne røren.
Disse ble fordelt på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg brukte 2 spiseskjeer til dette formålet. Når kakene er fordelt på stekebrettet (husk mellomrom mellom), formet jeg dem runde (så godt det lot seg gjøre) med en spiseskje som jeg dyppet i vann. Klapp dem litt flate. Disse ble stekt midt i ovnen på 170 grader i ca. 15 minutter.

Kremen jeg brukte inni, er den jeg alltid lager til gulrotkaken. Hvor mye man trenger, avhenger av hvor mye man ønsker å ha inni kakene. Dette overlater jeg til deg.
Jeg lagde en ekstra stor porsjon når jeg lagde langpannen, slik at jeg hadde til resten av gulrotkakeproduksjonen denne helgen.

Oppskrift på kremen finner du her.

Gulrot-Whoopie

Gulrot-Whoopie

Gulrot-Whoopie

Gulrot-Whoopie

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar