grissini
Bakeboka Brød Gjærbakst

Grissini – pinnebrød

I forbindelse med at jeg har ansvaret for årets forrett nyttårsaften, ble disse grissiniene lagd.
Planen er å lage jordskokksuppe, og da jeg ønsker å servere noe attåt denne suppa, prøvde jeg meg på disse i går. Jeg ble veldig fornøyd med dem.
Jeg testet ut flere måter å steke dem på (pensling eller ikke, vann eller egg), og kom fram til at jeg likte dem best når de var penslet med egg og med litt maldonsalt strødd over.

Da jeg synes det blir mye smuling om frøene skulle være på grissinien, valgte jeg å ha dem i deigen.

40 – 50 grissini ble lagd av

  • 500 g siktet speltmel
  • 1 ts salt
  • 100 g romtemperert smør
  • 20 g valmuefrø
  • 20 g sesamfrø (uten skall)
  • 20 g fersk gjær
  • 2 dl fingervarmt vann

Du trenger også egg til pensling og maldonsalt til å strø over. Maldonsaltet er nesten bare for syns skyld, så ikke overdriv. Da det er salt i deigen, kan det bli for mye.

Varm vannet (fingervarmt). Ha alt i en bolle (kjøkkenmaskin) og elt dette i 10 minutter. La deigen stå til heving i 1 time.
Kjevle ut ferdighevet deig og skjær ønsket størrelse på grissinien. Til dette er et pizzahjul perfekt. Lurt å huske på før du kjevler ut deigen… De bør ikke være lenger enn stekebrettet de skal stekes på.

Jeg snurret noen, men kom fram til at det ble for mye og unødvendig jobb, og stekte resten som de var.

Stekes på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 200 grader i 15 – 20 minutter.
Her på hytta er ovnen annerledes enn den jeg har hjemme, og her stod de inne i 20 minutter.
Hjemme tenker jeg 15 minutter holder, men det gjenstår å se når jeg lager dem i morgen.

grissini

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar