Fylte egg - devils eggs - devil eggs
Forrett Kokeboka

Fylte egg

Fylte egg var mitt bidrag til jentekvelden i mai. Jeg har tidligere lest om Devils egg, og har ventet på en passende anledning til å prøve disse.

Når jeg holdt på å fylle eggene, tenkte jeg på hvor enkelt dette var og andre smaker jeg kunne tenke meg å gjøre dette med. Tunfisksalat var en av smakene som falt meg inn.

Til 24 fylte egg (12 hele delt i to) brukte jeg
  • 12 kokte egg – jeg kokte dem ikke helt harde
  • 50 g majones
  • 2 ss creme fraiche
  • saften fra 1/2 lime
  • 30 g parmesan
  • 3 ts chipotle majones (joda, ferdigkjøpt) – smak deg fram
  • salt – smak deg fram

Kok eggene som du ønsker. Jeg ønsket plommen, som skal blandes i kremen, litt flytende. Jeg kokte dem derfor sånn. Om du ønsker dem hardkokte, gjør du det. Det går helt sikkert fint.

Avkjølte egg skrelles og deles i to. Ta ut plommen. Husk at eggene skal brukes videre, så gjør det forsiktig.

Bland sammen ingdrediensene foruten den eggehvitene som nå er tomme for plommer. Eggene skal fylles med kremblandingen hvor plommen tidligere var. Husk å smake deg fram. Gjør dette til din egen.

Har du ikke chipotlemajones, bruker du chilikrydder av en eller annen type.

Annet stæsj som de fylte eggene skal toppes med
  • Revet parmesan
  • Sprøstekt bacon i små biter
  • Granateple – det var planen, men ser de ikke kom med på bildet…
  • Lime zest
  • Gressløk

Fylte egg - devils eggs - devil eggs

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar