fbpx
Frokostpannekake
Kakeboka Sunt Tilbehør

FrokostOmelett eller FrokostPannekake

Nå om dagen florerer det i proteinpannekaker på nettet. Jeg har latt meg påvirke, og sist helg lagde jeg en omelett/pannekake til meg selv til frokost. Jeg vet ikke om jeg kan kalle dette en ren proteinpannekake, men noen av ingrediensene kan nok tilsi at den er det.

Er dette en pannekake eller omelett? På Wikipedia står det at en pannekake er en matrett som tilberedes i en stekepanne. Ergo kan dette kalles en pannekake. Men ifølge samme kilde kan den også være en omelett, for der står det at en omelett er en eggebasert matrett som både kan være enkel og innviklet.

Siden jeg spiste den med røkt laks, tror jeg at jeg velger å kalle den for en omelett i dag. De dagene jeg spiser den med frukt og bær, blir det en pannekake :)

Hvorfor lagde jeg bare en? Det er ikke for å være egoistisk, men jeg gjorde det for å smake om det var verdt en gjentakelse og en presentasjon for andre. Det vil jeg si at den er, for søndag ble det nemlig lagd flere porsjonsomeletter til frokost, og disse falt i god smak.

1 omelett bestod av

 • 1 egg
 • 2 ss Cottage Cheese
 • 1 ss kruskakli
 • 1 ts gresskarkjerner
 • 1 ts knuste linfrø

Dette blir en omelett, normal størrelse, eller to små. Jeg lagde, som nevnt ovenfor, en omelett.

Hva man serverer til omeletten/pannekaken, er helt etter ønske og smak. I dag stod valget mellom bær og røkt laks. Valget falt på einebærrøkt laks og vårløk til. Kjempegodt.

 

Frokostomelett eller pannekake

 

Frokostpannekake eller pannekake

print

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

 • Reply
  Elisabeth Antonsen
  19. januar 2014 at 13:18

  Denne må jeg prøve. Spennende… Må handle gresskarkjener,det har jeg aldri brukt før.

  • Reply
   Tove
   19. januar 2014 at 17:03

   Jeg har spist en stk. til frokost hver dag denne uka :)

  legg igjen en kommentar