Foccacia
Bakst Brød Kakeboka Tilbehør

Focaccia

Luftig focaccia ble til ved å endre litt på oppskriften til Luftige Franske Brioche (som du finner her). En veldig allsidig oppskrift, som jeg har brukt flere ganger siden jeg oppdaget den på godt.no.

Til en focaccia i en form på størrelsen 22 x 32 brukte jeg

  • 650 gr mel
  • 1 pk tørrgjær
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 egg
  • rosmarin, maldonsalt og olivenolje til toppen

Mel, gjær, sukker og salt ble blandet, mens vannet ble varmet (ikke for varmt). Når vannet var “fingervarmt”, blandet jeg det, olivenoljen og til slutt egget i det tørre.

Da jeg lagde denne til middag i går (som du kan lese om her), hadde jeg litt dårlig tid. Deigen stod derfor til heving i 30 minutter.

Etter at deigen var vel plassert i formen, trykket jeg “hull” i den. Flere hull på rekke og rad. Deretter strødde jeg revet rosmarin og maldonsalt over, og til slutt helte jeg litt olivenolje over det igjen.

Focacciaen etterhevet i 10 minutter før den ble satt i ovnen. Den ble stekt på 200 grader i 20 minutter.

Planen var på lage en litt lavere focaccia til gårsdagens middag, men den ble litt høyere enn planlagt. Ikke at det gjorde noe, for luftig focaccia kan klemmes sammen :)

Min søken etter en skikkelig god focaccia er over :)

Focaccia

Focaccia

Focaccia

Focaccia brukt som hamburgerbrød til gårsdagens hamburger med italienske favoritter.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar