Brownie med honni korn puffet hvete - risbollekake
Kakeboka Langpanne Sjokolade Uncategorized

Fløyelsmyk brownie
med Honni korn
– Risbollekake –

Fløyelsmyk brownie med Honni korn på toppen – kan også kalles for risbollebrownie – risbollekake

Denne kaken har jeg tenkt på å lage i lang tid. I jula bøy anledningen seg, og i stedet for å lage risboller, ble det en risbollekake, da med honni korn i stedet for puffet ris. Honni korn spiste jeg mye av da jeg var liten, så det måtte bare bli en Honnikornkake.

Fløyelsmyk brownie med Honni korn – risbollekake er laget i en form str. ca. 25 x 30 cm
  • 300 g smør
  • 400 g 70% sjokolade
  • 5 egg
  • 300 g brun farin
  • 100 g lys sirup
  • 3 ts vaniljesukker
  • 150 g mel
  • 20 g kakao
  • 1/2 ts bakepulver
  • 100 g Honni korn (jeg brukte 130 g, men du klarer deg med 100 g)

Smelt smør. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Avkjøles i romtemperatur mens du lager resten av røra.
Pisk egg, brun farin, lys sirup og vaniljesukker i noen minutter til dette er veldig luftig. Tilsett det tørre (mel, kakao og bakepulver før du tilslutt har i sjokoladesmøret i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen er i gang.

Røren has i en bakepapirkledd form, fordel Honni korn på toppen av røra (jeg trykte dette litt ned i toppen av røra sånn at det ikke ble liggende å flyte oppå, om du skjønner), og stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøles.

Jeg synes denne kaken er best romtemperert.

Brownie med honni korn puffet hvete - risbollekake

Brownie med honni korn puffet hvete - risbollekake

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar