Flammkuchen med potet bacon og løk - flammkuchen mit kartoffel bacon und zwiebeln
Bakeboka Hovedrett Kokeboka Pizza

Flammkuchen – potetpizza med veldig tynn bunn

Flammkuchen – potetpizza med veldig tynn bunn som serveres på brødfjøl.

Flammkuchen (flammekake rett oversatt) er en tysk form for pizza, og denne spiste vi noen ganger i løpet av sommerferien vår i Tyskland. Nevnte jeg at det var den aller første ferien vår uten barn?

Av de forskjellige variantene vi smakte, var den med potet, bacon og løk den som falt best i smak. Den måtte prøves når vi kom hjem. Anledningen bøy seg forrige helg.

Bunnen skal være veldig tynn, og utkjevlingen ble et slitsomt prosjekt i varmen, men selv om svetten rant i strie strømmer ga jeg meg ikke. Bunnen skulle bli tynnere enn tynnest. Formen er ikke så viktig. Mine ble avlange og ujevne i  kantene = Rustikk sjarm.

3 bunner Flammkuchen ble lagd av
  • 200 g mel
  • 1 dl vann
  • 5 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt

Elt alt sammen til en smidig deig.

Deles i like store bunner 3 eller 4 litt mindre og kjevle så tynn som mulig.

Fyllet til denne potetpizzaen bestod av
  • Creme Fraiche
  • Sennep (Dijon)
  • Kokte perlepoteter i biter (du kan bruke vanlige poteter om du vil)
  • Baconbiter
  • Løk i biter
  • Fetaost
  • Revet parmesan

Bland Creme Fraiche og sennep. Du trenger bare litt sennep i forhold til CF. Smak deg fram.
Mengdemessig: Det skal bare være et veldig tynt lag på Flammkuchen.

Kok potetene møre.

Hakk løken. Stek bacon og løk litt til blankt. Husk at dette også skal stekes i ovnen i 15 minutter.

Fordel alt på de tynne bunnene.

Flammkuchen skal stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.

Flammkuchen med potet bacon og løk - flammkuchen mit kartoffel bacon und zwiebeln

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar