festkaken
Dessert I fokus Kake Kakeboka Utfordring og konkurranse

Festkaken med mandelbunn, chilisjokolademousse, oste- og jordbærkrem

En festkake til 17. mai, konfirmasjon eller en annen dag å feire :)

Kaken består av mandelbunn med jordbærkrem i midten, sjokolademousse med chilismak toppet med en ostekrem og jordbær.

Til bunnen trenger du

  • 250 g melis
  • 250 g malte mandler
  • 5 egg
  • 1 ts bakepulver

Visp egg og melis til eggedosis, og bland deretter i det tørre. Stekes nederst i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter.

 

 

La bunnen avkjøles. Del den deretter i to.

Til jordbærkremen i midten trenger du

  • 6 – 7 jordbær (i biter)
  • 6 ss jordbærsyltetøy (Nora uten biter)
  • 1 pk (1/3 l) Tine kremfløte
  • 2 – 3 ss sukker (kommer an på hvor søt du ønsker kremen)

Pisk krem av fløte og sukker. Bland deretter i jordbærsyltetøyet. Smør kremen utover bunnen. Ha deretter de oppskjærte jordbærene utover kremen igjen, og legg på kakebunnens “topplokk”.

 

Til sjokolademoussen trenger du

  • 1 pk (1/3 l) Tine kremfløte
  • 2 – 3 ss sukker
  • 2 plater Lindt Excellence Chili sjokolade

Smelt sjokoladen over vannbad mens du pisker krem av fløte og sukker. Bland deretter sjokoladen i litt av kremen av gangen. Smør dette på toppen av kaken, og sett den kjølig til moussen har stivnet.

Til ostekremen på toppen trenger du

  • 2 pk (125 g) Tine naturell smøreost
  • 2,5 dl melis
  • 1 pk (1/3 l) Tine kremfløte (skal du pynte kaken med mye krem, bør du bruke mer fløte enn dette)
  • 3 ss sukker

Pisk osten og melisen hvit og luftig, og kremfløten og sukkeret til krem. Bland deretter disse to, og voila, du har en deilig ostekrem.

Når moussen har stivnet, smører du ostekremen på toppen, og pynter den med samme kremen. Topp det hele med jordbær og revet chilisjokolade. Mmmm.

 

Denne kaken kom på 3. plass i Hjemmets festkakekonkurranse. Er fornøyd med det :)

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar