Fastelavnsboller - fastelavensboller - to etasjer
Bakst Dessert Gjærbakst Kakeboka

Fastelavnsboller – to etasjer

Disse luftige bollene er lagd med oppskriften til luftige kanelsnurrer, men med litt mer mel og selvfølgelig annet fyll.

Hvorfor nøye seg med ett lag med fyll? Bollene lar seg dele i flere lag, og er det plass, er det lov…

12 boller er lagd av

  • 420 g mel
  • 50 g sukker
  • ½ ts salt
  • 1 egg
  • 2 dl fingervarm melk
  • 25 g fersk gjær
  • 100 g romtemperert smør i terninger

Jeg har alt i bollen med en gang. Det holder å smuldre gjæren i bollen.
Elt alt med kjøkkenmaskinen i 15 minutter. Jeg opplever at eltetiden varierer. Noen ganger er jeg fornøyd etter 10 minutter, og denne gangen tok det 15 minutter før jeg var fornøyd.

Både 10 og 15 minutter er uansett lengre enn det jeg eltet før jeg begynte å blogge. Da blandet jeg bare ingrediensene lett, og så anså jeg deigen som ferdig. Det må nevnes at jeg på den tiden smeltet gjæren i melken, det er sjelden jeg gjør mer.

La deigen heve i en time.

Del deigen i 12 like deler. Form til boller og sett dem på et bakepapirkledd stekebrett. Etterhev i en time. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter. Husk at steketiden varierer fra ovn til ovn, så følg med de siste minuttene.

Avkjølte boller deles i ønsket mengde lag og fylles med krem, syltetøy og bær, eller noe annet om du skulle få lyst på det.

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar