Eplesnurr-
Bakst Dessert Eplekake Kake Kakeboka

Eplesnurr

Forrige innlegg om epleflette falt i smak, og da regner jeg med disse smakfulle eplesnurrene også vil falle i smak.

15 eplesnurrer ble stekt tett inntil hverandre, og disse ble lagd av

  • 460 g mel
  • 40 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 dl lunken melk
  • 2 egg
  • 25 g fersk gjær
  • 100 g romtemperert smør i biter

Varm melken. Den skal være lunken/fingervarm.

Bland det tørre med egg og lunken melk. Mens kjøkkenmaskinen går, has smør og gjær i. La kjøkkenmaskinen gå i 10 – 15 minutter.

Smøret kan brukes rett fra kjøleskapet, men også romtemperert. Husk bare at jo mer det står ute, jo mykere blir det.

Heves i en time.

Eltes ut med litt mel. Kjevle til rektangel 40 x 50 cm sånn ca., eller annen størrelse om du skulle ønske det.

Fylles med

  • 80 g smeltet smør
  • 100 g Brun farin
  • 6 g kanel
  • 3 epler (uten skall) finhakkes (med stavmikseren)

Smelt smøret. Skrell og finhakk eplene. Ikke lag mos, for den kan bli for bløt.
Alt blandes og smøres utover den utkjevlede deigen, men ikke på et smalt felt av den ene langsiden av deigen. Denne siden skal binde hele rullen sammen.
Rull deigen sammen fra langsiden du kunne smøre blandingen på, og skjær skiver i ønsket størrelse av rullen.

Pensles med egg og etterheves i 15 minutter eller lengre om ønskelig.

Stekes på et bakepapirkledd stekebrett på 190 grader i 25 – 30 minutter.

Nytes som de er eller med melis på toppen.

Kan fryses. For best resultat bør dette gjøres når de er ferske.

Eplesnurr-rikk

Fra kjøkkenet det fra frua lød;
«Her skal ingen lide noen nød!»
Deilig nybakt det luktet,
og fornøyd hun så på «produktet».
Ferske eplesnurrer hun til gjestene bød.

EplesnurrEplesnurr

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar