Dessert Forrett Hovedrett Kakeboka

Eksklusiv julemiddag i regi av Baileys og JCPr

Sponset event.

26. november var jeg invitert til en eksklusiv julemiddag i regi av Baileys og JCPr, hvor Anne Maurseth stod for komponeringen av drinkene og Flying Culinary Circus (FCC) stod for maten.

Med spenning av å møte nye mennesker, gleden av å få spise en treretters fra FCC og nysgjerrigheten av hvordan man i all verden kan lage drinker med Baileys (annet enn likøren i glass med isbiter), dro jeg spent av gårde til denne eventen. Det må sies at da jeg egentlig er ganske sjenert, er ikke dette noe jeg bare hopper i uten å tenke meg om en gang eller to. Men menyen og opplevelsene som ventet var for gode til å la passere.

 

Baileys Event

Fotograf: Lisa Bjørheim

 

Når vi ankom fikk vi en drink fra Anne som hun har kalt “Celtic Century Cocktail”. Det var alt annet enn Baileys med isbiter.

Annes oppskrift på “Celtic Century Cocktail”
  • 4 cl Tanqueray Gin
  • 2 cl splittet Baileys
  • 2 cl Lillet
  • 3 cl ferkspresset sitronjuice
  • 1,5 cl sukkerlake
Ha alt i en shaker, fyll opp med is og shake hardt i 10 til 15 sekunder. Bruk en hawthorn sil og en tesil for å dobbeltsile drinken over i et avkjølt cocktailglass. Bruk en sitron zest til pynt.
Baileys Event Celtic Century Cocktail

Fotograf: Lisa Bjørheim

Baileys Event Celtic Century Cocktail

Fotograf: Lisa Bjørheim

Så var det tid for den skumleste delen av alt, nemlig å mingle, og å hilse på bare ukjente mennesker. Heldigvis kom også Kristine Ilstad som skriver bloggen Det søte liv. Henne har jeg snakket med flere ganger (vel og merke skriftlig), men det gjorde det litt lettere å “kjenne” i hvert fall en i mengden på starten av kvelden. Når hilserunden var over, gikk praten lettere og med dette burde jeg egentlig lære meg en gang for alle, at det er ikke farlig å bli kjent med nye mennesker :)

 

Baileys Event Tone Nyvold og Tjodunn Dyrnes

Fotograf: Lisa Bjørheim

 

Tone Nyvold fra Maison Mat og Vin og Tjodunn Dyrnes som skriver på bloggen Smaken av Oslo.

Baileys Event Anne Maurset

Fotograf: Lisa Bjørheim

 

Anne Maurseth, damen som vet å forvandle en god likør til en spennende drink.

Baileys Event Helle Valebrokk og Peter Nagny

Fotograf: Lisa Bjørheim

 

Helle Valebrokk som skriver bloggen HellesKitchen og Peter Nagy fra Vi menn.

Baileys Event Tom

Fotograf: Lisa Bjørheim

 

Tom fra Bottlefood.no

Baileys Event god stemning rundt bordet

Fotograf: Lisa Bjørheim

 

God stemning rundt bordet.

Baileys Event Jordskokk og blaskjellsuppe FCC

Fotograf: Lisa Bjørheim

 

Forretten var en jordskokk- og blåskjellsuppe med røkt kamskjell, bakt jordskokk, sukkererter og urteolje. Nam :)

Baileys Event Hovedrett FCC

Fotograf: Lisa Bjørheim

 

Baileys Event Tove Holter Idéfull.no

Fotograf: Lisa Bjørheim

 

Jeg koser meg veldig med hovedretten bestående av røkt andebryst med brent blomkålpuré, feve bønner, rosenkål, potet- og trøffelpuré, nøttesaus med sultaner mandler og persille.

Baileys Event sjokolade short bread FCC

Fotograf: Lisa Bjørheim

 

Baileys Event dessert FCC

Fotograf: Lisa Bjørheim

 

Desserten var en Baileys symfoni med vannbakkels med sjokoladekrem tilsmakt Baileys, Sjokolade og pistasjfudge med Baileys, Makroner med Baileys ganache, kokossorbet med ristet kokos, appelsinsorbet med kandisert appelsinskall og nøtter og sjokoladekjeks med Baileys.

Oppskriftene på noen av disse finner du nederst i innlegget.

Baileys Event Black Fusion

Fotograf: Lisa Bjørheim

 

Etter middag fikk vi servert nok en spennede drink lagd med Baileys i glasset. Denne gangen en rykende sådan.

Oppskriften på Annes “Black Fusion”
  • 4 cl Don Julio Blanco Tequila, infusert med Persisk lakrisrot fra Johan Bulow
  • 2 cl Baileys
  • 1 cl Averna
  • 2 dråper sjokolade bitters fra Bob´s
  • 1 liten klype salt
Ha alle ingredienser i et røreglass, og fyll opp med is. Bruk en barskje og rør godt, ca 15 til 18 sek.
Bruk en strainer til å sile drinken over i et rocksglass med is. Ta gjerne en Johan Bulow lakriskule til pynt.
Her kommer oppskriftene fra FCC. De er kopiert i sin helhet fra kilden. Jeg har ikke prøvd å lage dem selv.
Apelsinsorbet
  • 5 dl apelsinjuice ferskpresset
  • 100 g sukker
  • 1 dl glykose
Kok opp 1 dl juice med sukkeret og glykosen. Bland inn resten av juicen. Kjør i ismaskin eller med tørris.
Vannbakkels

Nok til ca. 25 kuler

  • 1 1/4 dl vann
  • 60 g usaltet smør
  • 1/4 ts salt
  • 80 g hvetemel
  • 3 egg
  • revet parmesan
  • salt og pepper

Kok opp vann, salt og smør i en kjele. Ta kjelen av platen og la den stå med lokk til smøret har smeltet.

Sett tilbake på platen og kok opp. Tilsett melet og rør med en tresleiv til alt er rørt ut og deigen samler seg og slipper kantene. Ta kjelen av platen, ha deigen over i en bolle, og la den avkjøles i to minutter.

Rør inn eggene ett av gangen med en tresleiv eller en kjøkkenmaskin med grind. Rør godt mellom hvert egg. Smak til med parmesan, salt og pepper. Når deigen er ferdig til bruk, skal den være jevn og seig.

Sprøytes med tyll å stekes på 170 grader i ca. 10 minutter på silikonmatte.

Sjokoladekrem

  • 1 dl quimiq whipp
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl smeltet mørk sjokolade
  • 1 ss Baileys

Pisk quimiq glatt i en kjøkkenmaskin. Tilsett fløte, sjokolade og Baileys. La piske i 3-4 minutter. Ha i sprøytepose.

 

Sjokolade short bread

  • 20 g kakao
  • 150 g mørk sjokolade i biter
  • 125 g smør
  • 55 g sukker
  • 180 g hvetemel

Bland temperert smør, sukker og kakao. Jobb inn hvetemel og sjokoladebiter. Rull til en fast pølse. Legg 2 timer i kjøleskap ev. fryser.

Kutt ønskede skiver og stek på brett i ovnen på 180 grader i 11 minutter.
Makroner
  • 100 g mandelmel
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 100 g sukker
  • 3 dråper sukkerkulør
  • Pisk sukker og eggehvitter til marengs.
  • Sikt inn mandelmel og melis. Rør med en slikkepott til rører blir rennende. Er den fortsatt klumpete, så må du røre hardere.
  • Ha i sukkerkulør og rør inn til fargen er jevn.
  • Ha i sprøyteposer, sprøyte ut i små 5ere. La tørke på benken i 10 minutter.
  • Stekes uten vifte på silikonmatte i ca 12 min (avhenger av størrelsen).
Karamellfyll
  • 80 g sukker
  • 65 g bailys
  • 75 g kaldt smør i terninger
  • 3 g flaksalt
  • Lag karemellfyll først. Smelt sukker i en kjele på middels varme.
  • Varm opp bailysen i en liten kjele. Trekk kjelen med karamell av platen og hell den varme bailysen forsiktig over karamellen. Rør godt til alt er blandet.
  • Rør så inn kaldt smør og salt.
  • Ha i sprøyteposer og avkjøl.
  • Denne må lages dagen i forvegen.
Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar