Druer med sjokoladetrekk
Dessert Kakeboka Kos

Druer med sjokoladetrekk – litt sunnere julekos

I bladet Matglede nr. 4, står det om fruktig julesnadder, og jeg lot meg friste av artikkelen om druer med sjokoladetrekk.

Til dette litt sunnere julegodteriet trenger du

  • druer
  • tannpirkere uten smak (likt antall som druer)
  • sjokolade til dypping (jeg brukte 70% og hvit sjokolade)
  • pynt

Vask og tørk druene. Stikk inn tannpirkeren hvor stilken har vært, og sett i fryseren. Lager du mange nok, kan du ha de stående i fryseren og ta opp ved behov. Bare sørg for å ha sjokolade i hus; Med druer med tannpirkere i i fryseren, og sjokolade i skuff eller skap, kommer du langt hvis du skulle få overraskende julebesøk.

Fremgangsmåte

Ta fram et bakepapirkledd stekebrett. Smelt sjokoladen og dypp frosne druer i den. Sjokolade stivner på 1-2-3. Når sjokoladen har stivnet, legger du druen på stekebrettet. Pynt med det du måtte ønske. I artikkelen brukte de bladgull og salt. Jeg hadde rødt glitter og lakrispulver.

Etter 30 minutter har druene tint nok til å kunne nytes.

Jeg valgte å prøve både 70% sjokolade og hvit sjokolade. I tillegg blandet jeg dem og fikk fin effekt. Druene som var dyppet i sjokoladeblandingen, valgte jeg å ikke ha noe strø på.

Druer med sjokoladetrekk

Druer med sjokoladetrekk

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar