Djevelsk pasta
Hovedrett Kakeboka Pasta

Djevelsk Pasta

I går serverte de Pasta el Diablo til lunsj i kantinen på jobb. Med et slikt navn, forventet jeg en tallerken med en skikkelig hot, hot pasta, og da mener jeg ikke temperaturen… Med en ganske tam (unnskyld for at jeg sier det) smak, ble denne forventningen ikke tilfredsstilt. Hadde denne retten hatt et annet navn, hadde jeg nok ikke hengt meg så mye opp i det.

Skuffelsen resulterte i at jeg måtte lage en sterk pasta da jeg kom hjem.

5 – 6 porsjoner av min Djevelske Pasta bestod av

  • 800 gr karbonadedeig (stekes)
  • 9 plommetomater
  • 2 chili (ble nok en for lite)
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 søt paprika
  • 1 liten rødløk
  • 1 dl vann
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts Cayennepepper
  • 3 ss Creme Fraiche
  • kokt spaghettini, mengde etter ønske
  • Ruccola
  • 3 skiver loff (ristes og deles i 2)
  • 1 – 2 fedd hvitløk til loffen

Plommetomater, chili, hvitløk, paprika og rødløk ble kuttet i biter og hatt i en kjele sammen med vann, olivenolje og salt. Dette ble så kokt i 40 minutter, og så most med stavmikser. Litt skuffet måtte jeg erkjenne at det manglet det lille ekstra, og tilsatte dermed 1 ts Cayennepepper. Den gjorde susen. Til slutt tilsatte jeg Creme Fraiche før jeg blandet inn karbonadedeigen.

Karbonadedeigen ble stekt før jeg blandet den med den ferdige sausen. Kjøttsausen ble servert med spaghettini, ruccola og 1/2 skive ristet loff som jeg gnidde med hvitløksfedd. Hadde jeg hatt parmesan, hadde jeg toppet retten med dette.

 

Djevelsk Pasta

Djevelsk Pasta

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

2 kommentarer

  • Reply
    Grete Halstensen
    24. januar 2018 at 17:59

    Hei Tove ?nå har jeg prøvd tre ulike retter med pasta, og noe så godt å lettvint ,så går det fort å lage noe nytt og spennende ?gleder meg til flere retter , kanskje noe med fisk ?hilsen Grete (søster til Marit Hansen på Mo ) ?

    • Reply
      Tove
      31. januar 2018 at 18:38

      Takk, Grete, det var hyggelig å høre. :)

    legg igjen en kommentar