Djevelsk god brownie med chili og blåbær
Bakst Dessert I fokus Kake Kakeboka Kos Lesernes VG

Djevelsk brownie med chili og blåbær

Jeg har tidligere lagd en brownie med blåbær og smeltet chilisjokolade. Denne gangen har jeg lagd brownie med blåbær og fersk chili. Den ble djevelsk god :)

Kaken er bakt i forbindelse med Matbloggsentralens utfordring, kaffekaker. Etter en liten research blandt venner, stod det sjokoladekake på nesten alle tilbakemeldingene, så da måtte det jo bli det.

Til denne kaken trenger du

  • 4 egg
  • 300 gr sukker
  • frø fra en vaniljestang
  • 175 gr smør (smeltet)
  • 2 dl mel
  • 50 gr frisk chili stor type (uten stilk og frø)
  • 2 plater 70% kokesjokolade (smeltet)
  • 250 gr frosne blåbær

Pisk egg, sukker og vaniljefrø. Ha så i mel, og halvparten av det smeltede smøret. Andre halvparten av det smeltede smøret har du i stavmikseren sammen med chilien. Moses godt. Ha “chilismøret” pluss den smeltede sjokoladen i røra, før du har i blåbæra til slutt.

Jeg stekte kaken på 175 grader i 45 minutter.

Jeg pyntet kaken med melis, og jeg kan tenke meg den også smaker godt med pisket krem til. Serveres med friske blåbær.

 

Djevelsk brownie med chili og blåbær

Djevelsk brownie med chili og blåbær

Djevelsk brownie med chili og blåbær

Djevelsk brownie med chili og blåbær

Djevelsk brownie med chili og blåbær

Djevelsk brownie med chili og blåbær

Djevelsk brownie med chili og blåbær

Denne kaken ble nevnt på Lesernes VG 16. november 2012. Den kvelden var det vanskelig å tørke av smilet mitt :)

Lesernes VG

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

16 kommentarer

  • Reply
    Magne D. Antonsen
    16. november 2012 at 16:15

    Hei, Tove!

    Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    Hilsen Magne i VG

    • Reply
      Tove
      16. november 2012 at 17:12

      Så fantastisk morsomt. Takk skal du ha :)

  • Reply
    Annneline
    16. november 2012 at 17:40

    Mmmm, får vann (og blåbærsmak) i munnen! :)

  • Reply
    Marie
    17. november 2012 at 13:17

    Hei Tove!

    Den så super god ut den kaken, men er det mulig og bytte ut melet med for eksempel mandelmel eller kokosmel? Og sukkeret med sukrin? Jeg er nemlig gluten og laktose allergiker. Tenkte jeg kunne lage denne til noen venninner ikveld :) Takk for svar!

    • Reply
      Tove
      17. november 2012 at 14:54

      Hei Marie.
      Det som er så fint med oppskrifter, er at man kan endre på dem, og sette sitt personlige preg på dem.
      Jeg tror nok du kan bruke mandelmel i kaken. Jeg har aldri brukt kokosmel, så dette kan jeg ikke uttale meg om.
      Å bruke sukker istedetfor sukrin, har jeg heller aldri gjort, men de er jo søtningsstoffer begge to, så jeg regner med det lar jeg gjøre, men det kan hende du må tenke på om du skal redusere mengden sukrin i forhold til mengden sukker jeg har oppgitt.

      Ha en hyggelig kveld, og lykke til :)

  • Reply
    Lene Simonsen
    17. november 2012 at 21:09

    Jaja, nå har du lurt meg til å gidde å bake en kake en lørdagskveld ;) Står i ovnen nå, blir spennende. Jeg hadde et avvik fra oppskriften forresten. La vaniljestengene i det smelta smøret etter å ha skrapt ut frøene. Tenkte jeg fikk utnytta vaniljen best mulig da. (Fiska dem opp før jeg hadde smøret i røra da).

    Takk for en spennende oppskrift :)

    • Reply
      Tove
      18. november 2012 at 09:11

      Bare hyggelig, Lene. :)
      Å bake, er ikke det værste man kan gjøre en lørdagskveld…
      Håper du blir like fornøyd med kaken som både jeg og de jeg ga kaken videre til, etter at jeg hadde prøvesmakt.

      Fortsatt god helg :)

  • Reply
    Gro Emblemsvåg/ goyAgoy.no
    18. november 2012 at 18:46

    Dette hørtes djevelsk godt ut!

  • Reply
    Marte
    18. november 2012 at 20:06

    Tusen takk for oppskriften! Jeg bakte den i dag, og var veldig spent på om den faktisk var djevelsk god. Det er den, absolutt verdt å prøve!! Dette blir nok vår favoritt en stund framover :)

    • Reply
      Tove
      18. november 2012 at 20:48

      Morsomt å høre, Marte. :)
      Den blir nok bakt flere ganger her i huset også.

  • Reply
    veronica
    21. november 2012 at 20:23

    Hei:-)
    Går det ann å ha røra oppi en lasagneform? Hvor lenge må den stå ca da, tror du?

    • Reply
      Tove
      21. november 2012 at 21:26

      Hei Veronica. Skal du lage lasagne, ville jeg hatt litt vann i sausen, slik at lasagneplatene får mer væske å koke i.
      Du ser på anvisningen på pakken til lasagneplatene hvor lenge den bør stå :)

  • Reply
    veronica
    21. november 2012 at 23:14

    Nei, mente brownies-røren. Går det ann å ha brownies-røren oppe i lasagneform når den skal stekes i ovnen?:-)

    • Reply
      Tove
      22. november 2012 at 08:20

      Hei igjen, Veronica.
      Må bare le :) Jeg kan ikke annet enn å skylde på at jeg var litt stresset i går, og spørsmålet ditt kom like etter at jeg la ut innlegget om bolognesen. Lasagne, bolognese, lasagne… :)
      Hvis jeg skulle prøvd meg på å steke kaken i en lasagneform, ville jeg ihvertfall hatt i bakepapir. Steketiden vil avhenge av hvor liten/stor dennen lasagneformen er i forhold til en springform (mener den jeg bruker er 24 cm).
      Jeg har tidligere stekt pai i en lasagneform, og det gikk fint :)
      Lykke til.

  • Reply
    veronica
    22. november 2012 at 14:03

    Hehe, den er grei! Skal prøve den imorgen, gleder meg masse :-D

  • legg igjen en kommentar