deilige-sjokolade-og-bringebarmuffins-med-frisk-bringebarkrem
Dessert Kake Kakeboka Muffins Sjokolade

Deilige sjokolade- og bringebærmuffins

En røre to forskjellige kaker; sjokolademuffins og sjokoladekake.

Deilige sjokolade- og bringebærmuffins med frisk bringebærkrem = muffins med sommerfølelse.

Luftig, saftig og smakfull sjokolademuffins med bringebær, både inni og oppå. Kan det bli bedre for de som liker denne kombinasjonen? Jeg har ikke vært så veldig fan av denne kombinasjonen, men dette var godt.

Jeg leste en gang om noen som hadde brukt eddik i en kake. Jeg har brukt eddik i Pavlova, men ikke i andre kaker, så jeg ble nysgjerrig på hvordan min favoritteddik i Pavlova (bringebæreddik) ville gjøre seg i en sjokoladekake.

Kakene ble brått bakt i helgen…, og det ble restesjokolade som ble brukt i kaken = Litt av hvert.
Sjokoladeblandingen bestod av 100 g lys kokesjokolade, 50 g 70% kokesjokolade, 20 g hvit kokesjokolade og 100 g melkesjokolade (av typen smelt).
Anbefaler å bruke den sjokoladen du liker best, men når man ser blandingen jeg har brukt, mener jeg at 300 g melkesjokolade ville gjort samme susen, og derfor er det denne mengden og type sjokolade som står i oppskriften.

Jeg lagde en røre, og fordelte dette i 12 store muffinsformer og en bakepapirkledd springform i størrelse 20 cm i diameter. Siden dette innlegget fokuserer mest på muffinsene, tenker jeg at det vil bli 24 muffins om du bare skulle få lyst til å lage det.

Røren ble lagd av

  • 150 g smeltet smør
  • 300 g melkesjokolade
  • 5 egg
  • 250 g brun farin
  • 2 ts vaniljesukker
  • 250 g mel
  • 1 ts natron
  • 2 dl kefir
  • 0,25 dl bringebæreddik

Smelt smøret og ta kjelen av platen. Rør sjokoladen inn i smøret til den har smeltet. Avkjøles.
Pisk egg, brun farin og vaniljesukker luftig.
Pisk deretter inn mel og kefir om hverandre. Pisk så inn bringebæreddiken og til slutt sjokoladesmøret.

Muffinsene ble stekt midt i ovnen på 175 grader i 18 minutter.

 

Kremen til kaken ble lagd av

  • 200 g bringebær – most og frøfri
  • 100 g sukker
  • 3 dl kremfløte

Mos bringebærene med stavmikser. For å fjerne frøene fra bringebærene, heller du mosen i en sil og lar den renne ned i en bolle.

Pisk kremfløte og sukker stivt. Hell litt og litt av bringebærpuréen i kremen og rør forsiktig. Rører du ikke inn alt, kan dette bli en fin effekt i kremen. I tillegg kan du spare litt av puréen for å helle litt over kaken (at jeg ikke tenkte på det når jeg lagde den…).

Kremen til muffinsene…

Muffinsene ble fryst ned, så det var kun fotomodellene som fikk krem på seg. Hvor mye krem du ønsker på hver muffins, avgjør hvor mye du må lage.
Jeg tenker mengden ovenfor (den til kaken) bør være nok til 12 muffins, men da blir det litt mindre krem på hver enn det du ser på bildene.

Ønsker du bare å lage muffins, tenker jeg som nevnt at det blir ca. 24 stk., så da må du øke mengden krem til disse.

 

Deilige sjokolade- og bringebærmuffins med frisk bringebærkrem

Deilige sjokolade- og bringebærmuffins med frisk bringebærkrem

Deilige sjokolade- og bringebærmuffins med frisk bringebærkrem

Deilige sjokolade- og bringebærmuffins med frisk bringebærkrem

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar