Cookies med sjokolade - mørk og hvit
Dessert Kake Kakeboka Kos

Cookies med sjokolade – mørk og hvit

Kjempegode cookies med mørk og hvit sjokolade. Oi, oi, oi, disse er ingen vits i å bake, for de forsvinner igjen med en gang.

Til ca. 40 Cookies brukte jeg

  • 2 egg
  • 60 g hvitt sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g mel
  • 2 g bakepulver
  • 40 g smeltet smør
  • 150 g mørk sjokolade (55% Odense)
  • 200 g hvit sjokolade i biter (jeg brukte 150 g, men øker mengden til 200 neste gang disse bakes)

Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av varmen og smelt 150 g 55% kokesjokolade i det varme smøret. Det er lurt å hakke sjokoladen før du har den i smøret.

Hakk 200 g hvit sjokolade i biter (ønsket størrelse).

Egg, sukker og vaniljesukker ble pisket luftig. Deretter tilsatte jeg mel og bakepulver. Til slutt rørte jeg inn sjokoladesmøret og sjokoladebitene for hånd.

Sett røren i kjøleskapet i en time.

Bruk te-skje for å fordele røren på et bakepapirkledd stekebrett. Ønsker du å lage dem større, er det lurt å prøve seg fram.

Cookiesene ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 8 minutter.

 

Cookies med sjokolade - mørk og hvit

Cookies med sjokolade - mørk og hvit

Skriv ut

RELARTERTE SAKER...

ingen kommentarer

legg igjen en kommentar